V berlínskom metre skopol ženu zo schodov, hrozí mu 10 rokov

TA3 ČTK
26.4.2017 12:23

Až desať rokov väzenia hrozí Bulharovi, ktorý je zrejmým páchateľom októbrového brutálneho útoku na ženu v berlínskom metre. Štátne zastupiteľstvo 27-ročného muža, ktorý je od decembra vo väzbe, obžalovalo z ťažkého ublíženia na zdraví.

V berlínskom metre skopol ženu zo schodov, hrozí mu 10 rokov
TA3/youtube/euronews

Proces by mal začať už čoskoro, informovali nemecké médiá. Napadnutie 26-ročnej ženy, ktoré koncom minulého októbra zachytili bezpečnostné kamery podzemnej dráhy, vyvolalo v Nemecku veľké pobúrenie. Na záberoch, ktoré v záujme dolapenia páchateľa, nechala polícia zverejniť, je vidieť, ako útočník nič netušiacu obeť zozadu skopol zo schodiska.

Žena pri páde utrpela zlomeninu ruky a poranenie hlavy. Generálna prokuratúra podľa agentúry DPA oznámila, že muž je obžalovaný z ťažkého ublíženia na zdraví, za čo mu môže byť uložený trest odňatia slobody v dĺžke trvania od šiestich mesiacov do desiatich rokov.

Bulhar, ktorého podľa zverejnených záberov spoznalo aj niekoľko ľudí v Bulharsku, po útoku v metre odišiel za príbuznými žijúcimi na juhu Francúzska. Polícia ho zadržala krátko pred Vianocami na autobusovej stanici, keď sa z Francúzska vracal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok