Vlak RegioJetu sa zrazil s dodávkou, tlačil ju desiatky metrov

TA3 TASR SITA
26.4.2017 10:07

Osobný vlak spoločnosti RegioJet sa zrazil s dodávkou. Nehoda sa stala na železničnom priecestí v úseku medzi Zlatnou na Ostrove a Zemianskou Olčou v okrese Komárno, kde pravdepodobne vodič automobilu nedal prednosť prichádzajúcemu vlaku. Ťrať sa už podarilo sprejazdniť.

Vlak RegioJetu sa zrazil s dodávkou, tlačil ju desiatky metrov
TASR

"Podľa prvotných informácií sa dnešný stret, našťastie, obišiel bez zranení na strane cestujúcich a zamestnancov RegioJetu. Záchranná služba odviezla na ošetrenie vodiča automobilu," priblížil Ondrůj. Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru doplnila, že vo vlaku bolo 13 cestujúcich, ktorí sa nezranili. Podľa informácií nitrianskej policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej, vodič dodávky zrejme nerešpektoval “stopku” a vošiel na priecestie, vlak ho po zrážke tlačil asi sto metrov.

Vlaková súprava by mala byť podľa Ondrůja pojazdná a nedošlo ani k jej vykoľajeniu. Na mieste zasahovali hasiči, ktorí zabezpečili prevoz cestujúcich do najbližšej stanice. Železničnú trať sa už podľa hasičov podarilo sprejazdniť. "Cestujúcim sa ospravedlňujeme za komplikácie a spôsobené obmedzenie," dodal hovorca.

Ondrůj pripomenul, že železničná trať Komárno - Bratislava patrí medzi vysoko frekventované jednokoľajové železničné trate na Slovensku. Vlani sa tu na priecestiach stali nehody, všetky zavinili vodiči automobilov, viedli aj k zraneniam a stratám na ľudských životoch a spôsobili škody spolu za viac ako štyri milióny eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok