Bratislava nebude len látať výtlky, plánuje opravu kilometrov ciest

TA3 TASR
25.4.2017 15:21

Hlavné mesto plánuje do konca októbra opraviť 27 kilometrov ciest, 10 kilometrov chodníkov a 19 autobusových ník. Na opravy vyčlenilo zo svojho rozpočtu šesť miliónov eur. Na brífingu, ktorý sa konal na prvej z rekonštruovaných ciest v bratislavských Vajnoroch, o tom informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Sústredí sa na chodcov

"V minulom roku sa nám podarilo aj vďaka dotácii od vlády opraviť rekordných 50 kilometrov ciest a keďže je stav ciest v Bratislave taký, aký je, chceme v tomto tempe pokračovať aj tento rok," uviedol Nesrovnal. Dodal, že mesto bude opravovať celé úseky ciest, nielen látať výtlky.

Podľa primátora sa mesto v tomto roku viac sústredí na peších účastníkov premávky, preto zdvojnásobí počet kilometrov opravených chodníkov na desať. "Zameriame sa aj na vodorovné dopravné značenie, na ktoré sme vyčlenili v rozpočte 700.000 eur. Premaľujeme nanovo všetky priechody pre chodcov aj vodorovné značenie veľkých križovatiek. K dnešnému dňu sme osadili 3500 odraziek na úsekoch ciest, opravených v minulom roku," spresnil Nesrovnal.

Doplnil, že v rámci opravy chodníkov sa budú robiť aj bezbariérové úpravy na takmer 30 priechodoch pre chodcov. Nesrovnal ďalej povedal, že mesto vynaloží zo svojho rozpočtu na uvedené rekonštrukčné práce šesť miliónov eur. Časť z toho tvoria zvýšené príjmy z dane z nehnuteľností. V tejto súvislosti vyjadril presvedčenie, že mestské časti, ktoré sú takisto príjemcami zvýšenej dane, zvolia rovnaký postup a budú opravovať cesty a chodníky.

Začali vo Vajnoroch

Séria opráv sa začala rekonštrukciou komunikácie Pri mlyne v bratislavskej mestskej časti Vajnory. Ide o 3300 metrov štvorcových cesty, ktorej oprava potrvá do 30. apríla a bude stáť 170.000 eur. Nasledovať bude Dopravná ulica v Rači a po nej ďalšie úseky v Ružinove, Petržalke a Starom Meste. Medzi najväčšie opravené úseky budú patriť Rožňavská (11.000 m2), Panónska (4.444 m2), Lovinského (3.800 m2) a Smolenická (3.419 m2).

V roku 2016 Bratislava opravila 50 km ciest, päť kilometrov chodníkov a 10 ník na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Rekonštrukciu umožnila dotácia vlády SR vo výške viac ako 11 miliónov eur v súvislosti so slovenským predsedníctvom v Rade EÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok