Druhou podpredsedníčkou parlamentu bude asi Laššáková

SITA, TA3
28.3.2012 10:17

Podpredsedníčkou parlamentu bude aj krajská šéfka Smeru-SD v Banskej Bystrici Jana Laššáková. Agentúre SITA to potvrdili viacerí politici Smeru-SD. Smer-SD tak nominuje na dve podpredsednícke kreslá v zákonodarnom zbore dve ženy.

Druhou podpredsedníčkou parlamentu bude asi Laššáková
SITA

Už v utorok agentúra SITA ako prvá informovala, že podpredsedníčkou NR SR bude Renáta Zmajkovičová. Laššáková je poslankyňou od roku 2002. V minulosti bola predsedníčkou výboru NR SR na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu. Zmajkovičová predsedala v minulosti Mandátovému a imunitnému parlamentnému výboru. Už dávnejšie je známe, že predsedom NR SR sa má stať Pavol Paška.

Dvoch podpredsedov okrem Smeru má navrhnúť opozícia. KDH nominuje na podpredsednícke kreslo predsedu strany Jána Figeľa. Druhého podpredsedu za opozíciu navrhli Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Je ňou Erika Jurinová. Nové vedenie parlamentu vrátane podpredsedov bude voliť plénum NR SR na ustanovujúcej schôdzi, ktorá bude v stredu 4. apríla.

V Smere-SD sa diskutuje stále o obsadení niektorých ministerstiev. Ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny sa má stať podľa informácií agentúry SITA generálny manažér strany Ján Richter. Štátnym tajomníkom v tomto rezorte má byť Branislav Ondruš. Ministrom obrany sa má stať niekto z dvojice Peter Pellegrini a Martin Glváč. Smer-SD už avizoval, že navrhne na post ministra spravodlivosti šéfa Slovenskej advokátskej komory Tomáša Borca.

Fico tiež v médiách potvrdil, že ministrom financií bude Peter Kažimír, zdravotníctva Zuzana Zvolenská, diplomaciu bude viesť Miroslav Lajčák, školstvo Dušan Čaplovič, kultúru Marek Maďarič a rezortu vnútra bude šéfovať Robert Kaliňák. Podľa informácií agentúry SITA sa ministrom dopravy má stať Ján Počiatek a ministrom pôdohospodárstva Stanislav Becík, ktorý už tento rezort raz viedol ako nominant Ľudovej strany - HZDS. V Smere-SD majú na zostavenie vlády čas do piatka, keď zloženie nového kabinetu formálne schváli predsedníctvo strany, ktoré bude rokovať v Banskej Bystrici. Následne mená Fico oznámi prezidentovi SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok