Žilina zaváhala, zo Zlatých Moraviec si vezie len bod

TASR, SITA, TA3
27.3.2012 23:43

Aktuálny líder corgoňligového peletónu vstúpil do stretnutia sebavedome. Na úvodný gól stretnutia sa čakalo do 10. minúty. Prišla však 87. minúta, Husár poslal prudký center do malého vápna a striedajúci Luhový zblízka zaslúžene vyrovnal.

FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 1:1 (0:1)
Góly: 87. Martin Luhový - 10. Pich, ŽK: 17. Pavol Majerník, 50. M. Hruška, 63. Pavlenda - 82. Piaček, 84. Barčík, 89. Pečovský, rozhodovali: Trutz - Benko, T. Somoláni, 1499 divákov

Zostavy:

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Peter Farkaš (76. M. Husár), Pavol Majerník, Chren - M. Pavlovič - Candrák, Babic (67. Martin Luhový), M. Hruška, Orávik - Hodek (76. Ľ. Bernáth)
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - Deza (63. S. Angelovič), Škriniar (90. J. Mihálik), Barčík, Pich - J. Novák (63. T. Majtán)

Líder corgoňligového pelotónu vstúpil do stretnutia sebavedome. Na úvodný gól sa čakalo do 10. min, keď Deza poslal prudký prízemný center do pokutového územia, Pich sa dokázal uvoľniť medzi tromi obrancami a nekompromisnou strelou k žrdi nedal Kuciakovi šancu - 0:1. V 18. min Ján Novák z priameho voľného kopu trafil len brvno bránky Zlatých Moraviec. Domáci sa dostali k zakončeniu v 24. min, keď Hodek priťukol Candrákovi, jeho strelu v poslednej chvíli odvrátil Nunes na rohový kop. Po polhodine hry pokúšal šťastenu Peter Farkaš, ale jeho prudká strela z 25 metrov preletela ponad Krnačovu bránku. Záverečné minúty prvého dejstva priniesli vzruch na oboch strabnách. Najskôr Orávikova strela spoza šestnástky mierila tesne mimo, na opačnej strane si s pokusom Mabouku poradil Kuciak.

Úvodné minúty druhého dejstva sa niesli v znamení hernej aktivity FC ViOn. V 46. min napriahol z hranice šestnástky Babic, ale stopér Akakpo odvrátil na roh. Vyrovnanie mal na kopačke v 58. min Hodek, ktorého v dobrej pozícii v poslednej chvíli zablokoval Piaček. V 70. min Barčík vycvičil dvoch obrancov, spätnou prihrávkou vyzval ku strele Picha, ten mieril iba do Farkaša. V 77. min si vymenil loptu Majtán s Pichom, aby následnú jedovatú strelu Majtána vytesnil Kuciak na roh. V nervóznom závere sa domáci snažili o vyrovnanie, ale žilinská defenzíva stála dlho na pevných nohách. Prišla však 87. minúta, Husár poslal prudký center do malého vápna a ďaleí striedajúci hráč Martin Luhový zblízka vyrovnal. V nadstavenom čase vyhlavičkoval Akakpovu strelu z bránkovej čiary Husár a v samom závere Candrákov nájazd v poslednej chvíli ratoval Mabouka.

Hlasy:

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Na tomto teréne sa len ťažko dalo kombionovať. Po inkasovanom góle sme sa niečo snažili urobiť s výsledkom. Našťastie sa nám to aj v samom závere podarilo."

Ľuboš Nosický (tréner Žiliny): "Dnes sme videli zaujímavý zápas. Prvý polčas bol hore-dole, my sme dali vedúci gól. Druhý polčas súper pritlačil a na konci stretnutia sme inkasovali. Je škoda, že vyrovnavajúci gól prišiel až v závere."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok