Slováci v prípravnom zápase Euro Hockey Challange zdolali Fínov

TA3 TASR SITA
21.4.2017 19:41

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila nad výberom Fínska 3:2 v piatkovom zápase seriálu Euro Hockey Challange v Bratislave.

Slováci otvorili skóre stretnutia v 16. min v početnej výhode, do listiny strelcov sa zapísal Libor Hudáček. Ukončil tak strelecké suchoty Slovákov, tím SR nedal gól 194:28 min. Druhý gól slovenského výberu pridal v 26. min Lukáš Cingeľ. Za hostí skorigoval v 40. min v presilovke Olli Palola a v 45. min vyrovnal Joonas Kemppainen. Rozhodujúci tretí presný zásah slovenského mužstva pridal v 54. min Dávid Skokan, skóre sa už potom nezmenilo.

V 35. vzájomnom zápase si Slováci pripísali siedme víťazstvo, Fíni ich majú na svojom konte 25, tri súboje sa skončili nerozhodne. Tím SR zdolal fínsky výber prvýkrát od apríla 2014 (v Poprade 2:1) a len druhýkrát od MS 2004.

Euro Hockey Challenge - Bratislava - piatok:

Slovensko - Fínsko 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 16. L. Hudáček (J. Mikuš), 26. Cingeľ, 54. D. Skokan (Dravecký) - 40. Palola (Kemppainen, M. Aaltonen), 45. Kemppainen (Junttila, Jormakka)

Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, D. Konc - Šefčík, J. Tvrdoň (všetci SR), 5586 divákov

Zostavy:

Slovensko: J. Laco - Čajkovský, Graňák, J. Mikuš, Gernát, Čerešňák, Švarný, Šedivý, L. Kozák, J. Brejčák - Dravecký, Suja, D. Skokan - L. Hudáček, Cingeľ, Kudrna - Hovorka, Lušňák, M. Bakoš - Vandas, Preisinger, Hrnka

Fínsko: Ortio - Honka, Ohtamaa, Lajunen, Vittasmäki, Virtanen, Kivistö, Järvinen - Jormakka, Kemppainen, Junttila - Palola, M. Aaltonen, Erkinjuntti - Anttila, Pihlström, Manninen - Ojamäki, Sallinen, Huhtala.

Priebeh zápasu:

Čestné buly piatkového zápasu spolu s víťazkou fanúšikovskej súťaže hodil kapitán tímu SR "18" Martin Fehérváry, ktorý bol so spoluhráčmi na ľade počas hymien oboch krajín. Už v prvej minúte musel J. Laco úspešne zasahovať pri úniku M. Aaltonena. Slováci potom nevyužili presilovku, utvorili si však tlak a pokračovali v ňom aj v rovnovážnom stave. V 11. min nepochodili Fíni v prečíslení, vzápätí pálil nepresne Vandas. Veľmi dlhé čakanie Slovákov na gól ukončil v 16. min L. Hudáček strelou švihom v početnej výhode.

V úvode druhej časti zneškodnil J. Laco brejk Pihlströma, no potom sa tešili opäť Slováci - Cingeľ potiahol puk po ľavej strane do útočného pásma a švihom nedal Ortiovi šancu - 2:0. V 32. min nebezpečne strieľal D. Skokan, mieril však len do lapačky Ortia. Pred druhou sirénou sa Fíni usadili v útočnom pásme na tri minúty, počas ktorých Slováci nemohli vystriedať a hostia na ľade "otočili" všetky štyri útoky. Dvadsaťtri sekúnd pred druhou sirénou sa dočkali aj Fíni, keď presilovku expresne využili Palola.

Hosťom sa podarilo vyrovnať v 45. min, keď Kemppainen tvrdou strelou spomedzi kruhov prekonal J. Laca. Snahu Slovákov v 54. min korunoval D. Skokan, ktorý využil peknú krížnu prihrávku kapitána Draveckého. Vzápätí nepochodil Kudrna, do konca zápasu sa už skóre nezmenilo. V závere duelu museli na nosidlách odniesť Libora Hudáčka po páde hlavou na mantinel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok