Nočný život z centra Bratislavy nevymizne, schválili nové pravidlá

TA3 SITA
21.4.2017 14:49

Staromestskí poslanci schválili na zasadnutí miestneho zastupiteľstva návrh všeobecne záväzného nariadenia o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území bratislavskej mestskej časti Staré Mesto.

Nočný život z centra Bratislavy nevymizne, schválili nové pravidlá
SITA/Diana Černáková

Nariadenia platia od mája

Poslanci zároveň schválili aj návrh VZN o ochrane verejného poriadku, ktorý úzko súvisí s nariadením o otváracích hodinách podnikov. Obe nariadenia začnú platiť od 15. mája.

Podľa nového návrhu VZN budú obchody v Starom Meste otvorené nonstop. Po zohľadnení pripomienok od občanov aj organizácií mestská časť tiež v návrhu rozšírila počet dní s predĺženým časom. To znamená, že vo štvrtok, v piatok a v sobotu budú diskotéky, nočné bary a kluby otvorené do štvrtej hodiny rannej a vinárne a pivárne do jednej hodiny rannej.

Pôvodne mali byť vo štvrtok diskotéky, nočné bary a kluby otvorené len do druhej hodiny rannej a vinárne a pivárne do polnoci.

Prevádzky musia mať posudok

Zmena nastala aj pri predaji cez okienko, kde sa navrhlo predĺžiť dobu predaja do 02:00 ráno. Pôvodný návrh znel, aby predaj cez okienko bol maximálne do polnoci.

Terasy budú môcť fungovať podľa nariadenia od pondelka do nedele od 08:00 do 22:00 a prevádzkový čas v reštaurácii má byť od pondelka do nedele od 07:00 do polnoci a v kaviarni či cukrárni od pondelka do nedele od 07:00 do polnoci. Prevádzkovatelia si budú môcť navyše nahlásiť viac druhov prevádzok.

Nariadenie bude tiež všetkým prevádzkovateľom podnikov bez rozdielu prikazovať, aby mali posudok od odborníka, že ich prevádzka spĺňa podmienky merateľnosti hluku v čase nočného pokoja na území Starého Mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok