Futbalisti Slovenska prehrali s Ruskom 0:1 a stratili šancu na postup na ME 2012

TASR
7.10.2011 22:23

Futbalisti Slovenska prehrali v piatkovom zápase kvalifikačnej B-skupiny o postup na EURO 2012 v Žiline s Ruskom 0:1. Stratili tak definitívne šancu na postup na budúcoročný finálový turnaj ME.

Futbalisti Slovenska prehrali s Ruskom 0:1 a stratili šancu na postup na ME 2012

V utorok 11. októbra sa zverenci trénera Vladimíra Weissa predstavia v ich poslednom zápase v skupine v Macedónsku (19.45 h).
Domáci pred stretnutím s lídrom skupiny vedeli, že len výhra ich udrží v reálnom boji o postup na šampionát do Poľska a na Ukrajinu. Optimizmus im vlievala výhra v septembri minulého roka v Moskve 1:0. "Zborná" pod vedením Holanďana Dicka Advocaata však gólovo udrela v druhom polčase, keď v 71. minúte rozhodol Alan Dzagojev. Slováci v kvalifikácii nestrelil gól už 330 minút.

kvalifikácia EURO 2012, B-skupina:
Slovensko - Rusko 0:1 (0:0)
Gól: 71. Dzagojev, ŽK: Stoch, Škrtel - Zyrjanov, Aňukov, rozhodoval: Eriksson (Švéd.), 10.087 divákov.
zostavy a striedania:
SR: Mucha - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Karhan (86. Šebo) - Stoch, Kucka (73. Guédé), Hamšík, Jendrišek - Hološko (73. Weiss)
Rusko: Malafejev - Aňukov, V. Berezuckij, Ignaševič, Žirkov (90.+ A. Berezuckij) - Dzagojev (90.+ Samedov), Zyrjanov, Denisov, Širokov - Aršavin, Pavľučenko (87. Pogrebňak)

Žiadne avizované taktické šachy sa pod Dubňom nekonali, od úvodných minút sa obaja súperi tlačili do zakončenia. Najprv Rusi zblokovali strelu Jendriška, potom to skúšal dvakrát Pavľučenko a na druhej strane vyrazil štipľavý pokus Kucku na roh Malafejev. Po prvých desiatich minútach prevzali taktovku hostia, dobre kombinovali a domáci aj pre slabší pohyb a nedôsledné dostupovanie ťahali opticky za kratší koniec. V 21. minúte nebezpečne strieľal Širokov po peknej rýchlej kombinácii so Zyrjanovom, bol z toho len roh. O dve minúty sa kapitán zbornej Aršavin pretlačil cez troch Slovákov do zakončenia, ale Mucha ho skvele pokryl. Následne na ruskú aktivitu odpovedal Stoch podobne ako pri jeho góle v Rusku, ale jeho strelu Malafejev vyrazil na roh. Domáci mohli ísť do vedenia v 37. minúte, keď Hamšík síce mohol strieľať, ale loptu nakoniec pretlačil na Stocha, ten však nebol pripravený a sám pred Malafejevom nezakončil ani z druhej dorážky. Záver polčasu patril Weissovcom, opäť to skúšal typickým spôsobom Stocha, ale ruský brankár ho opäť pokryl.

V 47. minúte po akcii Hamšíka to pekne skúšal Hološko, ale jeho obstrel Malafejev s námahou vyrazil na roh. Rovnakou mincou s rovnakým výsledkom oplatil domácim v 51. minúte Aršavin. Slováci sa v ďalších fázach snažili o katívnu hru, akcie ťahal kapitán Hamšík, no čistá šanca sa nerodila. Naopak, Rusi spálili v 65. minúte stopercentnú šancu, keď unikol Jendriškovi Dzagojev, výborne nahral Širokovovi, ten ale tutovkou pohrdol a dal vedľa Muchovej ľavej tyče. Rusi pridali plyn, stupňovali tlak, pred Žirkovom ešte hasil Ďurica, ale napokon sa im ich aktivita vyplatila. V 71. minúte tečovaná strela Dzagojeva zapadla za Muchov chrbát - 0:1. O chvíľu dostali hostia loptu do domácej siete druhýkrát Pavľučenkom, ale gól pre ofsajd neplatil. Rusi kontrolovali ďalší priebeh a rozhodujúcu výhru si už nenechali ujsť.

 

Reakcie hráčov na zápas s Ruskom.

Reakcie trénerov po zápase.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok