Beblavý s Mihálom už nechcú čakať, zakladajú novú stranu

TA3 SITA
19.4.2017 09:22

Na slovenskej politickej scéne vznikne nová strana. Zakladá ju skupina poslancov okolo nezaradeného Miroslava Beblavého a čerstvého odídenca zo SaS Jozefa Mihála. Dôvodom je vraj to, že nechcú čakať, kým sa "rozhýbe" iniciatíva Progresívne Slovensko.

"Zhodli sme sa, že na Slovensku chýba politická sila, ktorá by zastupovala ľudí tak, ako ich chceme zastupovať my," povedal Beblavý pre Denník N, ktorý o chystanej strane informoval. Meno strany zatiaľ nemajú. Finálne rozhodnutie založiť stranu padlo podľa Beblavého pred dvoma týždňami.

Jozef Mihál, ktorý nedávno odišiel zo SaS, priznal, že do krajských volieb nejdú. „Budeme podporovať rozumných ľudí, ktorí kandidujú za županov alebo poslancov. K voľbám sa budeme vyjadrovať, ale aktívne sa na nich nezúčastníme,“ povedal.

Zameranie strany má byť "jasne proeurópske." "Myslíme si, že je na jednej strane dôležité byť ekonomickým liberálom, lebo bohatstvo v tejto krajine produkuje trhová ekonomika a nie štát. To je potrebné vyvážiť pomerne silnou sociálnou funkciou štátu. V tom sa určite líšime od Richarda Sulíka," uviedol Beblavý pre denník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok