Tusk vypovedal ako svedok v kauze spolupráce špiónov

TA3 TASR
19.4.2017 18:19

Viac ako osem hodín strávil predseda Európskej rady Donald Tusk na Obvodnej prokuratúre vo Varšave, kde vypovedal ako svedok v súvislosti s konaním týkajúcim sa údajnej spolupráce medzi poľskou kontrarozviedkou a ruskou Federálnou bezpečnostnou službou.

Dvaja poľskí generáli, niekdajší šéfovia kontrarozviedky, čelia obvineniu zo spolupráce s tajnou službou inej krajiny bez povolenia niekdajšieho premiéra a teda z prekročenia právomocí.

Obvinenia generálov označil Tusk už skôr za neudržateľné, aj podľa údajov oboch obvinených bola dohoda s ruskou stranou povolená. Keď niekdajší poľský premiér opustil budovu prokuratúry, vypočul si skandovanie svojho mena, ako aj tradičný popevok Sto lat (Sto rokov).

Tusk na margo samotnej kauzy, ktorej vyšetrovanie pokračuje, neuviedol žiadne informácie zdôrazniac, že musí zachovať diskrétnosť. Poznamenal však, že prípad má výrazne politický charakter, informovala spravodajská televízia TVN24. Na pohostinnosť prokuratúry sa svedok podľa vlastných slov sťažovať nemôže, dostal vodu, kávu i čaj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok