Bývalý americký prezident skončil v nemocnici v Texase

TA3 TASR
19.4.2017 06:37

Bývalého amerického prezidenta Georgea H.W. Busha hospitalizovali v nemocnici v Houstone, kde sa zotavuje z "mierneho zápalu pľúc". Oznámil to Bushov hovorca Jim McGrath.

Ostáva na pozorovaní

Hovorca McGrath vo svojom vyhlásení uviedol, že 92-ročný bývalý americký prezident nastúpil do nemocničnej starostlivosti v piatok po tom, ako ho trápil "pretrvávajúci kašeľ" a následne mu lekári diagnostikovali "mierny zápal pľúc".

Zápal pľúc sa podľa hovorcu podarilo preliečiť, Bush však ostáva v Houstonskej metodistickej nemocnici na pozorovaní. "Prezident Bush má veľmi dobrú náladu a pokým nenaberie silu ostane na pozorovaní," dodal McGrath.

Zápal pľúc mal už v januári

Busha, 41. prezidenta USA, ošetrovali v Houstonskej metodistickej nemocnici pre zápal pľúc už v januári. George H. W. Bush bol šéfom Bieleho domu v rokoch 1989-1993. V súčasnosti je najstarším žijúcim bývalým prezidentom USA.

Vzhľadom na zdravotný stav bol jediným žijúcim exprezidentom, ktorý sa 20. januára nezúčastnil na inaugurácii novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa.

S manželkou Barbarou oslávil 6. januára 72. výročie svadby. Ich manželstvo je najdlhším medzi prezidentskými pármi v dejinách USA. Bushovci sú rodičmi neskoršieho amerického prezidenta Georgea W. Busha (2001-2009).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok