PR správa

Regálové systémy na mieru

PR
6.5.2014 14:04

Regály sú oveľa viac než len oceľové konštrukcie. Vhodný regálový systém je kľúčom k dosiahnutiu optimálneho výkonu pri manipulácii a skladovaní tovaru. "Ak chcete zvýšiť svoje zisky, využite lepšie svoj skladový priestor," radí podnikateľom a manažérom Martin Urban, generálny riaditeľ spoločnosti Jungheinrich Slovensko a dodáva: " Každý pozná kvalitu vysokozdvižných vozíkov Jungheinrich, ale nie všetci poznajú aj spoľahlivosť a funkčnosť našich regálov. Naše regálové systémy vyhovujú nadštandardným požiadavkám, pri ich navrhovaní využívame dlhoročné znalosti a skúsenosti z oblasti vnútropodnikovej logistiky."

Regálové systémy na mieru
Jungheinrich

Skladovanie tovaru na paletách umiestnených na zemi býva najjednoduchšou a najbežnejšou formou skladovania. Takýto spôsob je však neefektívny. Prístup k tovaru je problematický, ťažko sa s ním manipuluje a v neposlednom rade firma platí aj za vykurovanie "vzduchu", teda nevyužitého, prázdneho priestoru nad paletou.

Zefektívnenie skladovania pomocou regálového systému sprehľadní a zvýši rýchlosť manipulácie s tovarom, čim podstatne zlepší nielen materiálový ale aj finančný tok spoločnosti. Lepšie využitie priestoru znamená nižšie náklady na plochu i vykurovanie.

Najuniverzálnejšie typy regálových systémov predstavujú paletové a policové regály. Systém paletových regálov otvára mnoho možností uskladnenia, umožňuje vysoké výkony pri prekládke, poskytuje ľubovoľný prístup ku všetkým výrobkom a v prípade potreby je možné ho flexibilne rozšíriť. Policové regálynachádzajú uplatnenie pri skladovaní ľahších a menších predmetov.

V špecifických segmentoch podnikania využíva spoločnosť Jungheinrich špeciálne typy regálových systémov. Napríklad pre skladovanie rýchloobrátkového tovaru odporúča valčekové regály, ktoré zabezpečia vyskladňovanie materiálu podľa princípu FIFO (First in First out). V stavebnom priemysle nachádzajú uplatnenie konzolové regály. Mobilné regálové systémy výrazne šetria skladovú plochu, preto sa využívajú v prípade nedostatku miesta, alebo v mraziarenských skladoch kvôli šetreniu nákladov na chladenie.

"Mnohí zákazníci nechcú len kúpiť vozík. Chcú mať oblasť internej logistiky optimálne pokrytú, presne podľa svojich špecifických požiadaviek. Preto bol pre nás logický krok transformácie spoločnosti, z výrobcu vysokozdvižných na dodávateľa komplexných riešení v oblasti internej logistiky. Vďaka komplexným znalostiam z oblasti internej logistiky na mieru navrhujeme optimálne riešenie pre každý sklad a zo skladovacieho priestoru vyťažíme maximum, " hovorí Martin Urban. "Komplexné plánovanie skladu vníma regál a manipulačnú techniku ako jeden systém, ktorý pracuje "ruka v ruke".

Spoločnosť Jungheinrich dodáva komplexné riešenia, od počiatočnej analýzy, plánovania a návrhu, cez dodávku, realizáciu až po pozáručný servis systémom "na kľúč".

"Veríme, že logistika potrebuje logiku. Komplexné riešenie skladovej logistiky, to je jeden sklad, jeden dodávateľ. Sklady projektujeme na mieru, sú vystavané zo spoľahlivého regálového systému, vybavené prémiovými vysokozdvižnými vozíkmi a garantované kvalitou a dlhoročnými skúsenosťami nemeckej značky Jungheinrich," dodáva Martin Urban.

najlepsisklad.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok