V boji proti extrémizmu má pomôcť prezidentský turnaj nápadov

TA3 TASR
18.4.2017 10:44

Na sociálnych sieťach je veľa nenávisti, rasizmu a xenofóbie, myslí si prezident Andrej Kiska. Vyhlasuje preto "prezidentský hackathon", turnaj nápadov, z ktorého majú vzísť nové aplikácie, webové stránky, hry či videá, ktoré pomôžu v boji proti extrémizmu.

V boji proti extrémizmu má pomôcť prezidentský turnaj nápadov
Facebook.com/Andrej Kiska

Kiska vyhlásil výzvu na vytvorenie aplikácií, webstránok, videí či hier, ktoré pomôžu potláčať neznášanlivosť. Prihlášku treba posielať do 15. mája. Finále bude v Prezidentskom paláci 12. júna. "Pomôžte mi a pridajte sa k môjmu tímu. Vytvorte funkčné nástroje, ktoré pomôžu potláčať predsudky ľudí voči ľuďom. Nech sa spoločne postavíme nenávisti," apeluje na možných uchádzačov Kiska na svojej webstránke.

Výsledkom tzv. prezidentského hackathonu môžu byť aplikácie, webové stránky, hry, videá alebo aj vizualizácie dát. "Skúste vymyslieť, ako sa kreatívnym, pozitívnym spôsobom vyrovnať s témou rastúceho extrémizmu v spoločnosti," uviedol prezident. Zdôraznil, že na to, aby sa šírilo zlo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič. "Nesmieme rezignovať," vyhlásil.

Prihlásiť sa môžu tí, ktorí dajú dokopy tím troch až piatich ľudí. Môžu byť zo súkromného či neziskového sektora, ale aj študenti. Odporúčané zloženie je vývojár, dizajnér alebo kreatívec a marketér. Porota po uplynutí termínu na podávanie prihlášok vyberie päť tímov, ktoré budú mať takmer mesiac na realizáciu svojich návrhov. Z prezentovaných dokončených návrhov porota vyberie najlepší, zverejnené by však mali byť všetky nápady. Členovia víťazného tímu budú súčasťou prezidentovej delegácie pri jednej zo zahraničných ciest, kde budú mať možnosť bližšie spoznať špičkové inovácie, výskum a startupy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok