Turnaj ATP v Pekingu

TA3
7.10.2011 21:58

Všetci štyria najvyššie nasadení tenisti si zabezpečili účasť v semifinále turnaja Japan Open v Tokiu. Obhajca titulu Rafael Nadal si poradil s 53. hráčom svetového rebríčka Santiagom Giraldom po setoch 7:6, 6:3 a upravil ich vzájomnú bilanciu na 4:0.

Turnaj ATP v Pekingu

Nadal navyše nestratil set ani v ďalšom zápase na turnaji a tesne po jeho skončení vyslovil spokojnosť so svojou hrou i kondíciou. Slová chváli poslal aj na adresu kolumbijčana, u ktorého vyzdvilhol ofenzívny a agresívny spôsob hry.

Súperom nadala v semifinále bude Merdy Fish, ktorému postup poriadne skomplikoval 18-ročný Austrálčan Bernadr Tomič. Američan s ním prehral prvý set v tajbrejku a v druhom sete, ho nalomil až v jeho závere..v treťom dejstve už to bolo jednoznačné pre Fisha 6:1. Mardy Fish vyhral 20. z posledných 24 zápasov.

V druhom semifinále sa stretnú David Ferrer s Andym Murraym. Španiel, ktorý vyhral Japan Open v roku 2007, vyradil čecha radka Štepánka v dvoch setoch 6:2, 7:6.

Dva sety i keď o niečo tesnejšie odohral Andy Murray s Argentínčanom Davidom Nalbandianom.. britský hráč zvíťazil za hodinu a 40 minút 6:4, 7:5. Murray a jeho najbližší súper Ferrer majú vzájomnú bilanciu vyrovnanú 3:3, naposledy sa stretli na Australian Open, kde vo vynikajúcom zápase zvíťazil Murray 3:1 na sety.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok