Do USA sa dostali cez džungľu. Muž prepašoval desiatky migrantov

TA3 TASR
13.4.2017 07:32

Tridsaťdvaročný muž sa pred americkým súdom priznal, že pomáhal prepašovať do USA desiatky ľudí z Pakistanu a Afganistanu pešími trasami cez Brazíliu a Latinskú Ameriku.

Do USA sa dostali cez džungľu. Muž prepašoval desiatky migrantov
SITA/AP

Zabezpečoval organizáciu

Najmenej 81 ľudí identifikovalo muža ako osobu, ktorá im pomáhala pri ich ceste z Brazílie do USA v období od mája 2014 do júna 2016, ukázali súdne záznamy. Sharafat Ali Khan, ktorého obžaloba označila za občana Pakistanu, ktorý žil v minulosti v Brazílii, sa priznal, že sa podieľal na prevádzaní migrantov bez dokladov do Spojených štátov za účelom zisku.

Podľa obžaloby v spolupráci s ďalšími pašoval Pakistancov a ďalších záujemcov lietadlami, autobusmi a pešo ľudí do USA cez Brazíliu a stredoamerické štáty. Zabezpečoval pre nich bezpečné domy a organizoval ľudí v iných krajinách, ktorí cestujúcich sprevádzali v rôznych etapách ich cesty.

V pralese strávili niekoľko dní

Povedal prokurátorom, že cesta zahŕňala dlhé pešie etapy cez odľahlý tropický prales Darién Gap na hraniciach Kolumbie a Panamy s iba malým množstvom jedla a vody.

Zo súdnych záznamov vyplýva, že migranti platili za svoju cesty od 5000 do 12.000 dolárov za osobu. Niekedy kráčali cez džungľu celé dni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok