Trenčín si doma poradil s favorizovanými Košicami 4:1

SITA
7.10.2011 20:53

Dukla Trenčín - HC Košice 4:1 (3:0, 0:1, 1:0).

Trenčín si doma poradil s favorizovanými Košicami 4:1

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 9. kolo:

Dukla Trenčín - HC Košice 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Góly: 2. Lelkeš (Mikula, Sojčík), 10. Martin Chovan (Pardavý, A. Šťastný), 18. Pardavý (T. Melichárek, A. Šťastný), 45. A. Šťastný (T. Melichárek, Pardavý - 28. P. Fabuš (P. Bartoš, Zálešák)
Vylúčení: 4:5, navyše: Tvrdoň na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Bundil, J. Tvrdoň, 3620 divákov

Zostavy:
Trenčín: V. Kováč - Martin Chovan, Hlubuček, Bolf, Trefný, E. Bednár, Gabriš, Štindl, Bendík - Pardavý, A. Šťastný, T. Melichárek - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - Mikula, Lelkeš, Sojčík - Radulay, M. Daňo, M. Filo
Košice: Hylák - M. Novák, Deyl, M. Grman, Šeda, M. Biro, Homer, Slimák - P. Bartoš, Zálešák, P. Fabuš - Pašek, Vorel, M. Miklík - E. Piatak, Jenčík, Dravecký - Matúš Chovan, Mlynarovič, Marcel Haščák - od. 41. M. Nagy

Na štadióne Pavla Demitru domáci od úvodného buly ´vybehli´ na východniarov s vervou a v prvej tretine ich poriadne vyzvŕtali. Už po 77. sekundách nekrytý Lelkeš spomedzi kruhov otvoril skóre, v 10. min Martin Chovan od modrej čiary ľahko tečovanou strelou vo výške využil presilovku na zvýšenie náskoku. Hosťom trvalo viac ako desať minút kým sa dostali k poriadnej strele na bránku. Trenčín si však stále udržiaval prevahu a v 18. min si dvojica Melichárek - Pardavý peknou kombinačnou akciou vychutnala protivníkovu obranu - 3:0. Po prestávke sa konečne aj Košičania už viac nasťahovali do svojho útočného pásma, aj s prispením presilových hier. V 28. min tesného skončení jednej z nich Fabuš zblízka strelou z uhla gólovo zakončil obliehanie bránky a znížil. Diváci v tejto časti videli ich vyrovnanú hru, obojstranne bojovnú a dynamickú.
V 45. min hostia nechali pred svojou bránkou individuálne manévrovať Šťastného a ten spomedzi kruhov vsietil štvrtý trenčiansky gól. Prakticky vzal Košiciam reálnu nádej na zvrat. Trenčín totiž opäť pritlačil súpera a prevzal kontrolu nad vývojom, v 52. min Tvrdoň po blafáku trafil žŕdku a preťažená obrana východniarov nemala núdzu o prácu. Na záver sa ešte hostia vymanili spod tlaku a pokúsili sa o nemožné, ale Trenčín si už víťazstvo v kvalitnom stretnutí nenechal vziať.

Hlasy:
Dušan Gregor (tréner Trenčína): "O osude zápasu rozhodol náš výborný úvod, keď sme sa výborne pohybovali, hrali dôrazne a dokázali sme aj premieňať naše šance. V druhej tretine nás súper síce dostal pod tlak, aj vinou našich vylúčení, ale túto situáciu sme dokázali ustáť a v záverečnej tretine sme už opäť hrali to, čo sme si povedali v kabíne. Pridali sme aj ďalší gól a po výbornom výkone sme si toto víťazstvo zaslúžili, pričom verím, že predvedenou hrou sme potešili divákov."

Antonín Stavjaňa (tréner Košíc): "Trenčín nás svojím drvivým nástupom v prvej tretine doslova pretlačil a ovládol zápas. V druhej tretine sme síce zvýšili obrátky a vypracovali sme si aj dostatok šancí, ale nedokázali sme streliť viac ako jeden gól. Nemali sme už potom potrebný pokoj na to, aby sme dokázali tento zápas zvrátiť a zvládnuť ho lepšie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok