Kiska sa rozhodol. Nechce byť premiérom a nezaloží novú stranu

TA3 SITA TASR
12.4.2017 11:19

Andrej Kiska sa po oznámení, že s manželkou Martinou čakajú ďalšie dieťa, vyjadril aj k svojej politickej budúcnosti. Po dlhom období, keď sa k podobným otázkam vyjadroval nejasne, sa jednoznačne vyjadril, že v budúcnosti nezaloží novú politickú stranu a ani sa k žiadnej inej nepridá. To, či bude ako nezávislý opäť kandidovať na funkciu prezidenta, oznámi neskôr.

"Nebudem zakladať politickú stranu. Nebudem kandidovať do parlamentu. A pravdaže tým pádom ani neuvažujem o funkcii premiéra," povedal Kiska prostredníctvom videa na sociálnej sieti Facebook. To, či bude opätovne kandidovať na najvyššiu ústavnú funkciu ako nezávislý, nestranícky kandidát, oznámi do konca septembra 2018.

Kiska tak reagoval na dohady o tom, či bude v roku 2020 kandidovať do NR SR a prípadne sa uchádzať o kreslo premiéra. Doteraz jeho vyjadrenia neboli jednoznačné. Prezidentovo rozhodnutie súvisí aj s tým, že jeho manželka Martina Kisková čaká v auguste tretie dieťa. Je to po prvýkrát v histórii Slovenska, keď sa prezidentovi alebo premiérovi počas výkonu funkcie narodí dieťa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok