Počas Veľkej noci sa ochladí, meteorológovia očakávajú aj mráz

TA3 TASR
12.4.2017 07:59

Počasie bude počas veľkonočných sviatkov miestami upršané. Ak niekde pršať nebude, treba zväčša počítať s oblačnou až zamračenou oblohou. V noci sa môže niekde objaviť i mráz, v stredných polohách môže nasnežiť.

Počas Veľkej noci sa ochladí, meteorológovia očakávajú aj mráz
SITA/Tomáš Somr

Príchod studeného frontu možno podľa meteorológov očakávať už vo štvrtok. O pár dní neskôr má prísť ešte o niečo chladnejší vzduch. Teploty by sa mali počas sviatkov pohybovať od 9 do 18 stupňov Celzia.

"Vo štvrtok sa zrážky vyskytnú na viacerých miestach, v nedeľu ich bude menej. Vyskytnú sa najmä na severe a východe, v spomínané dni bude aj veterno," uviedol v analýze Cyril Siman zo Slovenského hydrometeorologického ústavu.

V piatok (14.4.) a pondelok (17.4.) bude oblačnosť premenlivá. V stredných polohách treba počítať s prehánkami vo forme snehu.

Oblačnosť sa počas veľkonočných sviatkov bude zmenšovať zväčša v noci, aj vietor prechodne zoslabne. "Teplota vzduchu tak miestami klesne pod nulu, môže sa objaviť i mráz. Vo výške dvoch metrov nad zemou ho možno očakávať v piatok a pondelok ráno," povedal Siman.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok