Nová generácia slovenského lietajúceho auta bude na predaj

TA3 TASR
11.4.2017 15:33

Spoločnosť AeroMobil, ktorá vyvíja lietajúci automobil, predstaví svoj najnovší model na svetovej automobilovej výstave Top Marques Monaco. Návštevníci si ho budú môcť pozrieť v priestoroch Grimaldi Forum v Monaku od 20. do 23. apríla.

Nová generácia slovenského lietajúceho auta bude na predaj
aeromobil.com

Nový model bude prvým komerčne dostupným vozidlom spoločnosti. Tím stojaci za najnovším AeroMobilom, vedený generálnym riaditeľom Jurajom Vaculíkom a technickým riaditeľom Douglasom MacAndrewom, postavil vozidlo v súlade s existujúcimi regulačnými rámcami platnými pre autá aj lietadlá. V Monaku ho predstaví prvým potenciálnym zákazníkom a budúcim investorom. Predobjednávky budú spustené počas tohto roka.

AeroMobil je lietadlo a zároveň plne funkčné štvorkolesové vozidlo s hybridným pohonom. Cieľom spoločnosti, ako informoval zástupca spoločnosti Štefan Vadocz, je efektívna osobná doprava, ktorá bude zároveň šetrná voči životnému prostrediu. Cieľom je umožniť rýchlejšie cestovanie na stredné vzdialenosti a dopravu v lokalitách s obmedzenou alebo chýbajúcou infraštruktúrou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok