Podvodníci na sociálnej sieti vylákali od muža stovky eur

TA3 TASR
11.4.2017 14:49

Polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie pre prečin podvodu. Neznámy páchateľ vystupujúci na sociálnej sieti Pokec vylákal od poškodeného muža z okresu Zvolen nemalú finančnú hotovosť.

Podvodníci na sociálnej sieti vylákali od muža stovky eur
SITA/AP

Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. "S poškodeným komunikoval pod zámienkou zoznámenia sa a žiadal od neho, aby zaslal fotografiu nahej postavy formou správy na mobilný telefón, čo poškodený aj urobil. Následne mu prišla sms správa, že vec je ohlásená na polícii," opísala Faltániová. Ako hovorkyňa pokračovala, poškodený kontaktoval telefonicky osobu zo sociálnej siete na číslo telefónu, kde poslal fotku. Ozval sa ženský hlas, že fotografiu poslal jej 12-ročnej vnučke.

Poškodeného neskôr telefonicky kontaktoval neznámy muž z utajeného čísla, že je na neho podané trestné oznámenie a ak sa chce dohodnúť, môže sa skontaktovať s oznamovateľkou. Tá následne od neho žiadala odškodné vkladom na účet v banke vo výške 1500 eur, ktoré poškodený vložil. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Za taký skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Polícia varuje ľudí pred publikovaním rôznych fotografií na sociálnych sieťach, ktoré môžu byť pre niekoho provokáciou a pre užívateľa problémom. "Na sociálnych sieťach vás totiž môžu sledovať aj neznámi ľudia. No a z niektorých sa môžu vykľuť i podvodníci. Ak sa chcete vyhnúť tomu, aby ste sa stali obeťou podvodu, dobre si rozmyslite, aké fotky budete na sociálnej sieti publikovať. Nezabúdajte, že ide o vašu bezpečnosť," upozornila hovorkyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok