Smrť mladej ženy v tuneli Višňové vyšetrí špeciálna komisia

TA3 TASR
11.4.2017 12:17

Tragickú smrť mladej ženy z východného Slovenska, ktorá zahynula pri stavbe diaľničného tunelu Višňové, vyšetrí špeciálna komisia. Miesto nešťastia navštívil aj minister dopravy.

Vyjadril úprimnú sústrasť

Minister dopravy a výstavby Árpád Érsek sa na stavbe diaľničného tunela Višňové pri Žiline oboznámil s okolnosťami tragickej nehody, pri ktorej v pondelok zahynula 25-ročná žena z okresu Bardejov.     

"V prvom rade mi dovoľte, aby som vyjadril úprimnú sústrasť rodičom a pozostalým. Ťažko sa mi hovorí, lebo vyhasol mladý život. Žiaľ, osud je už taký. Kompetentných som vyzval, aby boli súčinní a urobili všetko pre to, aby sme sa dopracovali ku koncu tejto tragédie a vedeli povedať, čo sa deje. Aby sa to možno nabudúce neopakovalo," povedal minister dopravy.

Podľa technického riaditeľa spoločnosti Dúha Petra Vitkovského prišli na miesto tragédie všetky záchranné zložky. "Udalosť prišiel vyšetrovať aj Obvodný banský úrad Prievidza. Po prehliadke, zameraní pracoviska a získaní dôkazov pustili práce ďalej. To znamená, že nenašli žiadne okolnosti, ktoré by bránili bezpečnej prevádzke," podotkol Vitkovský. Doplnil, že pri tragédii došlo k stretu bagra s osobným vozidlom. "Bola zriadená vyšetrovacia komisia. Dôjde k vypočutiu zúčastnených, svedkov a následne bude vydané stanovisko komisie," uviedol Vitkovský.

Bagrom narazil do Jeepu

Investičný riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Ladislav Dudáš zdôraznil, že všetci dotknutí touto udalosťou a všetky mechanizmy a automobily, ktoré boli na mieste, mali riadne oprávnenia a povolenia. "Nikto tam nebol taký, ktorý nemal na mieste čo hľadať. Takisto všetky mechanizmy, všetky automobily. Všetko bolo v súlade s platnými normami, s platnými predpismi pre banské dielo," dodal Dudáš.      

Vedenie konzorcia Salini Impregilo – Dúha vyjadrilo hlbokú ľútosť nad tragédiou. "Chceme prejaviť úprimnú sústrasť rodine a pozostalým. Poskytujeme plnú súčinnosť všetkým orgánom, ktoré prešetrujú túto tragickú udalosť. Zároveň ubezpečujeme, že sa budeme snažiť pomôcť rodine aj vyšetrovacím orgánom nad rámec našich povinností," uviedlo vedenie konzorcia.      

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radka Moravčíka došlo k tragickej udalosti v pondelok 10. apríla po 17. hodine. "Päťdesiatročný muž z okresu Spišská Nová Ves mal pracovným strojom za doposiaľ presne nezistených okolností naraziť do motorového vozidla Jeep Cherokee, v ktorom sa nachádzali 46-ročný vodič z okresu Spišská Nová Ves a 25-ročná spolujazdkyňa z okresu Bardejov. Spolujazdkyňa z motorového vozidla utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Alkohol u oboch mužov vykonanými dychovými skúškami nezistili. V súvislosti s touto udalosťou začal poverený príslušník PZ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informoval krajský policajný hovorca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok