Afganci sa pohádali s Kurdmi, utečenecký tábor zhorel do tla

TA3 TASR
11.4.2017 10:43

Obrovský požiar včera zrovnal so zemou utečenecký tábor v severofrancúzskom meste Grand-Synthe. Plamene zničili všetkých 300 drevených chatiek, v ktorých bývalo takmer 1500 utečencov. Podľa polície vypukol požiar po potýčke medzi Kurdmi a Afgancami, ktorí v tábore žijú.

Neskôr prišli k slovu aj nože

Požiar úplne zničil utečenecký tábor v meste Grand-Synthe ležiacom v severnom Francúzsku. Podľa úradov vypukol po šarvátkach medzi Kurdmi a Afgancami, ktoré sa začali bitkou a neskôr prišli k slovu aj nože, pričom bolo zranených najmenej desať ľudí, uviedla agentúra Reuters.

Jedného zo zranených migrantov zrazilo auto na neďalekej diaľnici a jeho stav je kritický, oznámila polícia. Ďalší migranti utrpeli bodné zranenia. Po príchode poriadkovej polície došlo k ďalším stretom medzi jej príslušníkmi a 100-150 migrantmi.

Všetko pohltili plamene

V tábore bolo ubytovaných 1000-1500 ľudí; väčšina z nich pochádza zo severnej Afriky a Blízkeho východu. Plamene pohltili všetkých 300 drevených chatiek, v ktorých bývali. Podľa prvotných zistení bol požiar založený na niekoľkých miestach súčasne. Plamene boli vidieť v okruhu niekoľkých kilometrov.

Utečenecký tábor v Grand-Synthe sa nachádza na ceste medzi mestami Dunkerque a Calais a bol zriadený len vlani. Mnohých migrantov tam premiestnili z nelegálneho tábora v Calais, kde čakali na príležitosť pokračovať v ceste do Veľkej Británie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok