Polícia už zrejme pozná príčinu besnenia na základnej škole

TA3 TASR
11.4.2017 09:47

Rodinné problémy boli pravdepodobnou príčinou pondelňajšej streľby na základnej škole v meste San Bernardino v americkom štáte Kalifornia.

Ženatý bol len krátky čas

Päťdesiattriročný Cedric Anderson tam prišiel do jednej z tried a pred očami žiakov bez slova zastrelil svoju rovnako starú manželku a následne spáchal samovraždu. Streľbu neprežil ani osemročný školák, ktorý svojim zraneniam podľahol v nemocnici, ďalší deväťročný žiak je vážne zranený, informoval podľa televízie CNN šéf miestnej polície Jarrod Burguan.

Vyšetrovatelia nepredpokladajú, že Anderson chcel zasiahnuť obe deti, ktoré boli len náhodou v blízkosti učiteľky. Ostatných žiakov základnej školy North Park, ktorú navštevuje asi 500 detí v predškolskom a školskom veku, po streľbe premiestnili do bezpečia v neďalekej strednej škole.

K streľbe došlo o 10.30 h miestneho času, polícia bola na mieste do niekoľkých minút. Podľa doterajších poznatkov bol Anderson ženatý len krátky čas.

Zbraňový zákon

Najnovšie násilie v San Bernardine oživilo spomienky na 2. december 2015, keď tam zradikalizovaný moslimský pár vtrhol na vianočný večierok v neziskovej inštitúcii pre osoby s vývojovými poruchami, pričom zabil 14 a zranil 22 ľudí, kým ho zneškodnila polícia.

Po každom podobnom čine sa v USA, kde každý rok príde o život pri ozbrojenom násilí viac ako 33.000 ľudí, rozprúdi diskusia o sprísnení zbraňových zákonov. Takéto iniciatívy bývalého demokratického prezidenta Baracka Obamu však vždy stroskotali na odpore republikánov. Jeho nástupca Donald Trump, ktorého v predvolebnej kampani podporovala vplyvná Národná asociácia držiteľov zbraní, prisľúbil, že bude hájiť právo nosiť zbrane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok