Muž spustil streľbu v základnej škole, zabil učiteľku a potom seba

TA3 TASR ČTK
10.4.2017 20:33

Pri streľbe, ku ktorej došlo na základnej škole v kalifornskom San Bernardine, zahynuli dvaja dospelí a dvaja žiaci utrpeli zranenia. Na twitteri to oznámil šéf miestnej polície Jarrod Burguan s tým, prípad je podľa všetkého vraždou a následnou samovraždou. Škola spresnila, že medzi obeťami je učiteľka.

Incident na základnej škole North Park sa podľa šéfa polície odohral v triede. Dodal, že polícia prehľadáva okolie, ale žiadne ďalšie nebezpečenstvo už nepredpokladá. Hovorkyňa sanbernardinského školského okresu Maria Garciaová udalosť označila za prípad rodinných sporov.

Po streľbe sú mŕtvi dvaja dospelí, z ktorých jedným je pravdepodobný páchateľ, ktorý zastrelil učiteľa a po čine obrátil zbraň proti sebe. Dvaja žiaci školy boli so zraneniami prevezení do nemocnice.

O zdravotnom stave dvoch zranených detí nie sú informácie. AP uviedla, že ich do nemocnice prepravil vrtuľník. Spomínaná základná škola tesne susedí s kampusom Kalifornskej štátnej univerzity. Univerzita v reakcii na streľbu vyhlásila poplach a nariadila študentom a učiteľom, aby sa ukryli.

Kalifornské San Bernardino bolo v decembri 2015 dejiskom teroristického útoku, pri ktorom americký radikál pakistanského pôvodu Syed Farook so svojou ženou zastrelili 14 ľudí. Obaja pri čine zahynuli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok