Magda išla načierno v MHD, dostala sa až do brazílskeho väzenia

TA3 TASR
10.4.2017 10:56

Začalo sa to jazdou načierno v pražskej MHD. Češka Magda chcela vyriešiť problémy, ktoré jej z toho vznikli, tým najhorším spôsobom a dostala sa až do preplnenej brazílskej väznice. Dúfa, že sa čoskoro vráti domov.

Magda išla načierno v MHD, dostala sa až do brazílskeho väzenia
SITA/AP

Išla po drogy do Brazílie

Po celom svete je vo väzení pre nelegálny obchod s drogami alebo ich prechovávanie celkovo 150 čechov. Český rozhlas priblížil prípad Magdy, ktorá si v brazílskom Sao Paule odpykáva takmer šesťročný trest. Na začiatku pritom bola jazda načierno v pražskej MHD, ktorá dospela až k exekúcii, dlh totiž narástol na 18.000 Kč (približne 680 eur).      

Pristala na ponuku kamaráta, ktorý ju poslal po drogy do Brazílie. Mala za úlohu previezť odtiaľ kokaín ukrytý v podšívke kabeliek do Macedónska, ale zadržali ju už na letisku v Sao Paule a odsúdili pôvodne na osem rokov väzenia. Po odvolaní jej trest skrátili na päť rokov a osem mesiacov.

Mafia ohľad neberie

Česká konzulka v Sao Paulu Lucie Lachoutová Natal da Luz upozornila, že väzenia sú v Brazílii preplnené a ak nemá odsúdený prácu, je odkázaný na to, čo mu posielajú príbuzní či priatelia. Po odpykaní si polovice trestu prepustili Magdu na slobodu, ale nesmie opustiť Brazíliu a musí sa pravidelne hlásiť polícii. O to, z čoho bude žiť a kde zloží hlavu, sa musí starať sama.      

"Mafia neberie ohľad na to, či vás zatvoria alebo nezatvoria, má z toho biznis. Človek ide na vlastnú päsť a je tu sám za seba. Mafia mu nikdy nepomôže, keď sa dostane do väzenia. Človek stratí všetko a strávi roky života vo väzení," povedala Českému rozhlasu Magda. Dúfa v ďalšie skrátenie trestu a sníva o vyhostení a návrate domov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok