Divadelná hra o Harrym Potterovi získala rekordný počet cien

TA3 TASR
10.4.2017 10:02

Divadelná hra "Harry Potter a prekliate dieťa" získala rekordných deväť cien Laurence Olivier Award, ktoré sa udeľovali v londýnskej Royal Albert Hall. Hru napísal Jack Thorne na základe originálneho príbehu, ktorý pripravil spolu so spisovateľkou Joanne Rowlingovou a divadelným režisérom Johnom Tiffanym.

Divadelná hra o Harrym Potterovi získala rekordný počet cien
SITA/AP

Hra mala premiéru vlani v júli, pričom scenár bol vydaný aj knižne a všeobecne sa považuje za ôsme oficiálne pokračovanie ságy o tomto mladom čarodejníkovi.

Hra bola nominovaná v 11 kategóriách a sošku s podobizňou busty britského herca Laurencea Oliviera udelila porota v kategóriách nová hra (divadlo Palace Theatre), réžia (John Tiffany), herec v hlavnej úlohe (Jamie Parker), herec vo vedľajšej úlohe (Anthony Boyle), herečka vo vedľajšej úlohe (Noma Dumezweniová), scéna (Christine Jonesová), kostýmy (Katrina Lindsayová), osvetlenie (Neil Austin) a ozvučenie (Gareth Fry).

"Harry Potter a prekliate dieťa" tak prekonal doterajší rekord, ktorý s počtom siedmich víťazstiev spoločne držali divadelné hry "Muzikál Matilda" (2011) a "Podivný prípad so psom" (2012), pripomína stanica BBC. Olivier Awards sa udeľujú každoročne za výnimočné výsledky v dramatickom, opernom a tanečnom umení na doskách výlučne londýnskych divadiel. Ide o najvyššie ocenenie svojho druhu v Británii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok