Weiss obhajuje svoju nevinu, zverejnil video z priebehu jazdy

TA3 TASR SITA
7.4.2017 21:47

Futbalový reprezentant Vladimír Weiss mladší je už právoplatne oslobodený od obvinenia, že šoféroval pod vplyvom alkoholu. Sám hráč zverejnil na jeho verifikovanom profile na sociálnej sieti 15-sekundové video z jazdy.

Weiss obhajuje svoju nevinu, zverejnil video z priebehu jazdy
SITA/Robert Tappert

Odmietol fúkať

K videu pridal komentár: "Na základe agresívnych a nepravdivých článkov a dokumentov v nich, ktoré nemali byť medializovane, rozhodol som sa, že zverejním aj ja jeden z dôkazov, ktorý ma zbavil viny. Video z auta nebolo doposiaľ zverejnene, pretože bolo použité na pomoc vyšetrovaniu, a bolo mi odporučené, aby som žiaden z dôkazov nemedializoval. Keďže bol prípad v posledných dňoch ukončený, no aj napriek tomu sa média snažia presvedčiť verejnosť o mojej vine, rozhodol som sa tento dôkaz predostrieť verejnosti. Mrzí ma najmä to, že celá kauza trápi moju rodinu, blízkych a taktiež mojich fanúšikov, ktorých si vážim. Som vychovaný ako čestný človek, ktorý si cti pravdu. Ak by som v osudný večer vozidlo viedol, k činu sa priznám."

Dvadsaťsedemročný krídelník bol vo vozidle, ktoré zastavila policajná hliadka v nedeľu 2. októbra 2016 v skorých ranných hodinách v Bratislave. Weiss sa odmietol podrobiť dychovej skúške a nesúhlasil ani s odberom krvi, predviedli ho na policajnú stanicu. Zo zverejneného šestnásťsekundového záznamu vyplýva, že v aute sa nachádzalo minimálne desať ľudí vrátane Weissa.

O kauzu sa zaujíma prokuratúra

O Weissovu kauzu sa zaujíma generálna prokuratúra, a to v súvislosti s rozhodnutím okresnej prokuratúry v Bratislave, ktorá zastavila trestné stíhanie proti Weissovi vedené pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

"Je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie," uviedol pre portál denníka Nový Čas hovorca okresnej prokuratúry Michal Šurek. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I v marci ukončil vyšetrovanie prípadu s návrhom na podanie obžaloby.

"Generálny prokurátor Slovenskej republiky JUDr. Jaromír Čižnár vydal na základe medializovaných informácií pokyn na preskúmanie trestnej veci obvineného Vladimíra W. ml. Generálna prokuratúra SR v trestnej veci obvineného Vladimíra W. ml. tak preskúma zákonnosť právoplatného uznesenia prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava I o zastavení trestného stíhania. Za týmto účelom si vyžiadala príslušný vyšetrovací spis," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok