Rodina hľadala svojho príbuzného. Jeho auto našli v rieke Hron

TA3 TASR
7.4.2017 19:56

Tragicky sa skončila jazda mladého 22-ročného Ľuboša, ktorý odišiel v stredu 5. apríla večer z miesta svojho bydliska a odvtedy sa svojej rodine už neohlásil. Až na ďalší deň večer sa ho podarilo nájsť.

Rodina hľadala svojho príbuzného. Jeho auto našli v rieke Hron
TASR/KR PZ Banská Bystrica

"Na tiesňovú linku sme prijali informáciu od vodiča, ktorý prechádzal po ceste I/66 okolo obce Slovenská Ľupča. Uviedol, že v rieke Hron zahliadol pravdepodobne havarované osobné motorové vozidlo. Na miesto bola vyslaná hliadka polície, ktorá zistila, že v rieke sa nachádza vrak havarovaného Peugeotu 406, v ktorom bolo nájdené aj telo vodiča," konštatovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Podľa doterajšieho objasňovania k dopravnej nehode došlo zrejme už v stredu. Mladý vodič išiel v smere od Brezna na Banskú Bystricu.

"Pravdepodobne prešiel do protismeru, kde následne zišiel z cesty dolu svahom na trávnatý porast, kde po niekoľkých desiatkach metrov narazil do kmeňa stromu a prevrátil sa na strechu. Auto skončilo v Hrone. Telo 22-ročného muža bolo zakliesnené vo vozidle," uviedla Kováčiková.

Na miesto tragédie boli prizvaní aj znalci z odboru cestnej dopravy. V súvislosti s nehodou polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Pre zistenie príčiny smrti mladíka bola nariadená súdna pitva. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok