Na ceste na Devín vyhlásili pre spadnuté skaly mimoriadnu situáciu

TA3 SITA
7.4.2017 14:16

Na Devínskej ceste v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves pre spadnuté skaly z brala hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu. Povedal to primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal s tým, že v súčasnosti situáciu na Devínskej ceste považujú za stabilizovanú.

Veľké kusy skál sa zrútili na kraj vozovky z brala. Ako ďalej primátor informoval, v tomto úseku jazdia autá len v jednom smere a premávku riadi semafor. Riaditeľ organizácie STaRZ Peter Vojtko uviedol, že nedeľný beh Devín-Bratislava súčasná situácia na Devínskej ceste neohrozuje a v tomto úseku zabezpečia aj navigáciu bežcov.

Pre mimoriadnu situáciu sa bratislavský magistrát obráti na MŽP SR so žiadosťou o financovanie sanačných prác. Želmíra Greifová z Oddelenia stratégie a majetku bratislavského magistrátu uviedla, že mesto dalo vypracovať odborný posudok, ktorý potrebujú do materiálov, ktoré pošlú na ministerstvo životného prostredia. Ďalej chce magistrát požiadať environmentálny fond o financie na sanáciu. O pridelení finančných prostriedkov bude ministerstvo rozhodovať budúci rok vo februári.

„Počkáme, čo povie posudok a dohodneme sa aj s políciou, čo ďalej,“ zhrnul primátor. „Horninový masív je v oslabenom stave a to, že sa skaly v stredu zrútili, nemôžeme považovať za náhodu,“ poznamenal geológ Ján Vlčko a dodal, že na približne 130 metrov zničeného svahu odhaduje výdavky vo výške približne 400-tisíc eur. Devínska cesta je najdlhšia ulica v Bratislave. Je dlhá 6,57 km. Spája mestské časti Devín a Karlova Ves. Ako doplnil riaditeľ bratislavského magistrátu Martin Maruška, mesto zváži uskutočnenie posudku na celý úsek tejto cesty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok