Hantuchová prehrala v 3. kole dvojhry v Miami s Ivanovičovou

SITA, TA3
26.3.2012 09:16

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako dvadsiata prehrala v nedeľňajšom zápase 3. kola dvojhry na turnaji WTA Sony Ericsson Open v Miami na Floride s bývalou jednotkou svetového rebríčka Anou Ivanovičovou zo Srbska, pätnástkou tohto podujatia, za 100 minút 2:6, 6:7 (2).

Obe nastúpili na hlavný dvorec v areáli Crandon Park Tennis Center v Key Biscayne v rovnakom úbore, vo víťazkinej lóži sedel kouč Nigel Sears, v minulosti tréner Hantuchovej. Slovenka si pri vlastnom podaní pripísala vstupný gem a za stavu 1:2 zvládla okamžitý rebrejk, ale potom až do konca setu získavala hry už len Ivanovičová, ktorá si počínala razantnejšie aj istejšie, bola oveľa účinnejšia na returne. V dlhej otváracej hre druhej časti odvrátila 28-ročná popradská rodáčka brejkbal a následne zostávala o krok vpredu. V tzv. Tildenovom siedmom geme vymazala hrozbu straty podania kvalitným servisom na "téčko", ale Ivanovičová si šikovnou obranou utvorila ešte jednu šancu a Hantuchovej bekhendová krížna odpoveď na return bola pridlhá - 3:4. Zverenkyňa Claudia Pistolesiho však pripomenula svoju bojovnosť a hneď sa presadila na príjme.

Za stavu 4:4 v druhom dejstve sa Hantuchová ocitla pod tlakom v podobe skóre 15:40. Vyrovnala na zhodu, hoci dva razy išla len cez druhé podanie. Ivanovičová najprv zbytočne prehnala forhendový return a potom sa len prizerala odvážnemu forhendovému drajvu na záver postupnej ofenzívy Slovenky. Pri tretej príležitosti skončil Ivanovičovej agresívny krížny forhend vedľa a napokon sa Belehradčanka nevyhla podávaniu na zotrvanie v sete namiesto črtajúceho sa servisu na triumf. Na 5:5 však upravila presvedčivo a bez problémov si vynútila aj tajbrejk za stavu 5:6.

V "lotérii" unikla Ivanovičová na 4:0 a nastolila tým tón. Hantuchová pred výmenou strán znížila pomerne sľubne na 2:4, ale neskôr jej bekhend vedľa znamenal štyri mečbaly v rade. Srbka zužitkovala hneď prvý, a to parádnym forhendom akoby z ničoho.

Zdolaná hráčka si odnáša 80 bodov do svetového rebríčka a šek na 21 000 USD. Čerstvá držiteľka Heart Award od ITF za prístup k reprezentácii v Pohári federácie Hantuchová mala v 1. kole voľný žreb, v 2. kole po obrovskej dráme vyradila ukrajinskú kvalifikantku Katerynu Bondarenkovú za 144 minút 6:7 (4), 6:2, 7:6 (4) v súboji s dovedna 24 stratenými podaniami a 31 dvojchybami. Proti 24-ročnej Ivanovičovej, momentálne 16. v renkingu, má Hantuchová štatistiku 2:5. Srbka dosiahla revanš za prehru 7:6 (2), 3:6, 2:6, ktorú inkasovala vlani v semifinále na tráve v anglickom Birminghame. Najpamätnejší súboj sa odohral v semifinále melbournských grandslamových Australian Open 2008: Hantuchovej vtedy nestačil náskok 6:0, 2:0 (napokon 6:0, 3:6, 4:6). Ivanovičová je na úrovni veľkej štvorky víťazkou parížskeho antukového Roland Garros

Niekdajšej päťke svetového rebríčka Hantuchovej, teraz 19. v počítačovom poradí, sa v Miami nezvyklo dariť. Päťkrát sa nedostala za svoj vstupný zápas a jej miestnym osobným rekordom zostáva osemfinálové 4. kolo zo sezóny 2010, v ktorom nestačila na domácu Venus Williamsovú (práve tá teraz bude súperkou Ivanovičovej v rovnakej fáze turnaja). Vlani Slovenka podľahla v 3. kole Dánke Caroline Wozniackej. Pred dvanástimi mesiacmi však na tomto podujatí dosiahla celkový triumf vo štvorhre po boku Poľky Agnieszky Radwanskej.

Hantuchová v Miami rovnako ako predtým v kalifornskom Indian Wells nevyužila možnosť vrátiť sa pred Dominiku Cibulkovú na post slovenskej jednotky. Cibulková v nedeľu v 3. kole prekonala Číňanku Ťie Čeng suverénne 6:2, 6:0 a v pondelok si medzi najlepšími šestnástimi zmeria sily s úspešnou z duelu Viktoria Azarenková (Biel.-1) - Heather Watsonová (V. Brit.). 

Dvojhra - 3. kolo:
Ana Ivanovičová (Srb.-15) - Daniela Hantuchová (SR-20) 6:2, 7:6 (2) za 100 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok