Martin doma podľahol Popradu 1:2 v 9. kole Tipsport extraligy

SITA
7.10.2011 20:04

MHC Mountfield Martin - HK Poprad 1:2 (0:1, 1:0, 0:1).

Martin doma podľahol Popradu 1:2 v 9. kole Tipsport extraligy

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 9. kolo:

MHC Mountfield Martin - HK Poprad 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Góly: 40. Sobota (Vartovník) - 11. Vandas (Kuľha, Hult), 45. Kmiť (A. Kroták)
Vylúčení: 4:5, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Valach, M. Junek, 770 divákov

Zostavy:
Martin: Volentier - Drgoň, I. Rúfus, Zukal, Brcko, Tupý, Obuch, Vartovník, Drotár - J. Markovič, Galamboš, Važan - Škoda, Murček, Šišovský - Macejka, Zeliska, Kriška - Sobota, Ižvolt, Škumát
Poprad: Melicherčík - A. Novotný, D. Brejčak, Fabian, Malina, M. Šterbák, Helström, Kramár, Velebný - Vandas, Hult, Kuľha - A. Kroták, Kmiť, Vaic - Škovira, Kraft, Rapáč - Paločko, Gellerstedt, Achmetov

Martinčanom sa pre maródku takmer rozpadla defenzíva. V obrane hrali dokonca útočníci Vartovník s Drotárom. Domáci v prvej tretine bojovali, ale na hráčsku kvalitu Podtatrancov jednoducho nemali. Po rozháranej a nezáživnej prvej 10 minútovke udreli hostia. Vandasove manévre v 11. min sa skončili úvodným gólom - 0:1. O tri minúty mal na svojej hokejke Vandas aj druhý gól, ale puk ponad ležiaceho Volentiera ani na dvakrát neprehodil. Jedinú vážnejšiu príležitosť bezzubých kosačiek nepremenil Važan. V druhej tretine začali domáci viac korčuľovať a proti skúseným hosťom sa čoraz viac presadzovali. V 32. min sa mohlo skóre meniť na oboch stranách, ale Škumát aj Kroták mierili v dobrých pozíciách nad bránku. O minútu sa dobre zorientoval Važan, ale koncovku nezvládol, potom Šišovský nevyužil prečíslenie dvom proti jednému. Hostia hrali v týchto fázach profesorský hokej a 52 sekúnd pred druhým klaksónom na to doplatili. Sobota poslal odrazený puk za Melicherčíkov chrbát - 1:1.

Na začiatku tretej tretiny našla Važanova kolmica Galambošovu hokejku, ale Melicherčík svoje mužstvo podržal. Domáci vycítili svoju možnosť na gól, ale v 45. min dobre namierila nová akvizícia Popradu Kmiť a na chvíľu schladila martinský elán - 1:2. Snaha martinskej omladiny o bodový zisk však neutíchala. V 47. zvonila po strele Vartovníka žŕdka Melicherčikovej bránky. V 55. min mal rozhodnutie na svojej hokejke Kmiť, ale Volentier jeho úmysel prečítal. O dve minúty potom mohol vyrovnať Markovič, ale svoj blafák nedotiahol do gólového efektu. Tlak domácich narastal, ale vyrovnať sa im už nepodarilo, keď sa neujala ani šanca Škodu desať sekúnd pred koncom zápasu.

Hlasy:
Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Do zápasu sme išli s cieľom bojovať a bodovať. Chlapci naozaj aj bojovali, ale bodovať sa nám nepodarilo. Som spokojný s nasadením i obrannou hrou mužstva, ale žiaľ v koncovke nám chýba skúsenosť i rozvaha."
Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Do Martina sme išli po body, ale naše víťazstvo sa nerodilo ľahko. Dve tretiny sme mali optickú prevahu, no mali sme pridať ďalší gól. Hráčom však chýbal dôraz v koncovke, netlačili sa do bránky a takmer sme umreli na krásu. Som rád, že sme našu sériu zápasov vonku zakončili trojbodovým ziskom, ktorý sa počíta do tabuľky."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok