Kimov režim odpálil raketu, dopadla k juhokórejskému pobrežiu

TA3 TASR
5.4.2017 06:20

Soul oznámil, že Severná Kórea vypálila balistickú strelu do vôd pri východnom pobreží Južnej Kórey. Veliteľ juhokórejskej armády uviedol, že raketa vystrelená z mesta Sin-pcho na východnom pobreží Severnej Kórey preletela približne 60 kilometrov.

Testovanie počas cvičenia

Veliteľ ďalšie podrobnosti neposkytol. Vystrelenie rakety nastalo v čase, keď juhokórejskí a americkí vojaci uskutočňujú každoročné vojenské cvičenie, ktoré Severná Kórea vníma ako nácvik invázie.

Severná Kórea často na tieto cvičenia reaguje vlastnými vojenskými manévrami a tvrdou rétorikou. Armády Južnej Kórey a Spojených štátov nedávno vyhlásili, že podľa ich zistenia Severná Kórea neúspešne odpálila balistickú strelu.

USA sa nechcú vyjadrovať

Odpálenie rakety potvrdili aj Spojené štáty a Japonsko. Americké Tichomorské velenie "zaznamenalo odpálenie severokórejskej rakety a odsledovalo jej dráhu""Odpálenie jedinej balistickej strely sa uskutočnilo z pozemného zariadenia neďaleko mesta Sin-pcho," uviedlo PACOM v oznámení.

Minister zahraničných vecí USA Rex Tillerson vydal na najnovší test príkru reakciu. "Severná Kórea vypálila ďalšiu balistickú raketu stredného doletu. Spojené štáty už o Severnej Kórei rozprávali dosť. Viac sa vyjadrovať nebudeme," uviedol na záver Tillerson.

Japonská vláda takisto potvrdila "odpálenie balistickej strely" a poslala protest Severnej Kórei, informoval na tlačovej konferencii hovorca vlády Jošihide Suga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok