Mladí ľudia v Londýne brutálne napadli žiadateľa o azyl

TA3 TASR
3.4.2017 00:43

V súvislosti s brutálnym útokom na 17-ročného žiadateľa o azyl v Londýne britská polícia vypočúvala šiestich ľudí vo veku okolo 20 rokov, štyroch mužov a dve ženy. Mladý iránsky Kurd skončil po ich útoku so zlomeninou lebky a krvnou zrazeninou na mozgu v nemocnici.

Mladí ľudia v Londýne brutálne napadli žiadateľa o azyl
SITA/AP

Polícia uviedla, že ôsmi mladí ľudia oslovili tínedžera na zastávke autobusu v mestskej časti Croydon. Keď zistili, že je to žiadateľ o azyl, hnali ho ulicami a bili ho. Prestali až keď zakročili okoloidúci a bolo počuť policajné sirény. Obyvatelia povedali, že sa na útoku podieľalo oveľa viac ľudí a mnohí sledovali, ako je bitý.

Polícia útok vyšetruje ako trestný čin z nenávisti. Hľadá svedkov a požiadala verejnosť o spoluprácu. Británia zaznamenala prudký nárast xenofóbie po referende, v ktorom sa rozhodla pre Brexit, prejavuje sa vo vyhrážkach, ale aj útokoch.

Piatkový útok vyvolal šok v multietnickej populácii Londýna. Starosta mesta Sadiq Khan vyhlásil, že "zločin z nenávisti nemá v Londýne miesto. Londýn je ohromne rozmanité mesto. Nielenže akceptujeme naše rozdiely, ale ich aj vítame a oslavujeme," uviedol vo vyhlásení. "Naše spoločenstvá nerozdelia tí, ktorí sa usilujú zasiať nenávisť. A vždy budeme presadzovať prístup nulovej tolerancie voči zločinom z nenávisti akéhokoľvek typu." V uliciach Croydonu hliadkuje viac príslušníkov, aby ubezpečili ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok