Futbalisti Ružomberka doma tesne zdolali oslabenú Trnavu

TA3 TASR SITA
2.4.2017 20:52

Futbalisti MFK Ružomberok na vlastnom ihrisku zdolali hráčov Trnavy 1:0 v nedeľňajšom stretnutí 25. kola slovenskej Fortuna ligy. O triumfe domácich rozhodol v 58. min útočník Jakub Mareš, ktorý zužitkoval prihrávku Petra Gál-Andrezlyho.

Futbalisti Ružomberka doma tesne zdolali oslabenú Trnavu
SITA/Milo Fabian

Trnavčanom skomplikoval situáciu obranca Oliver Janso, keď v 73. min inkasoval druhú žltú a následne červenú kartu. Liptáci si napravili chuť po neúspechu z predchádzajúceho kola v Žiline a s 34 bodmi sa posunuli na štvrté miesto v ligovej tabuľke. Spartak prehral prvýkrát po troch zápasoch, na jar však zverenci Miroslava Karhana strelili v šiestich dueloch iba jediný gól a s 31 bodmi okupujú šiestu priečku.

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Zdôrazňovali sme, že tento zápas bude o trpezlivosti, o našom pohybe a súbojovosti. Myslím si, že tieto atribúty mužstvo splnilo. Chlapci si vypracovali dostatok šancí, aby stretnutie zvládli víťazne. Sme radi za tri body, hoci zápas sme mohli uzatvoriť skôr, po brejkových akciách. Najdôležitejšie bolo víťazstvo."

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: "Ťažko sa mi hodnotí, zatiaľ sme na jar dali len jeden gól. Do inkasovaného gólu sme pôsobili zakríknuto. Neviem, či sme vôbec mali nejaké priame ohrozenie brány. Paradoxne potom, čo sme inkasovali, začali sme byť odvážnejší, hráči si začali viac dovoľovať. Mali sme náznaky šancí, tiež dobrú pozíciu pri priamom kope, bohužiaľ sme ju nevyužili. Ak však nebudeme hrať celých 90 minút a čakať, kým dostaneme gól, tak nie sme na správnej ceste. Dnes sa to potvrdilo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok