V súboji prvého s posledným boli úpešnejší futbalisti Žiliny

TA3 SITA TASR
2.4.2017 20:35

MŠK Žilina potvrdil úlohu favorita a v domácom stretnutí 25. kola slovenskej futbalovej súťaže zdolal Tatran Prešov 3:0. Skóre zápasu otvoril v závere prvého polčasu Nikolas Špalek, gólovú poistku pridal po zmene strán stopér Denis Vavro.

Vzápätí hosťujúci Juraj Hovančík videl druhú žltú a následne červenú kartu a z nariadeného priameho kopu Žilinčania udreli tretíkrát - striedajúci Ramil Šejdajev dorazil strelu Michala Škvarku. "Šošoni" natiahli sériu bez prehry na 5 zápasov a vedú tabuľku so sedembodovým náskokom pred Slovanom Bratislava. Prešov na jar získal iba jeden bod v 6 dueloch a po odstúpení Myjavy je na chvoste ligového poradia.

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Vstup do stretnutia sme mali dobrý, úvodná desaťminútovka bola slušná, ale potom sme spomalili hru, vyskočili z tempa a Prešov nás veľmi sympatickým výkonom držal v šachu nielen do 45. minúty, keď sme ho otvorili, ale aj v krátkom úseku v druhom polčase. Druhý gól bol rozhodujúci, chlapci sa uvoľnili a hrali o level rýchlejšie. Ukázali sme dva svety, ako by sme mohli mať problém s húževnatým a sympatickým súperom a ako je trpezlivosť so zachovaním hry v rýchlosti dôležitá. Víťazstvo je veľmi cenné, potrebujeme však naberať ešte vyššie obrátky."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok