Pred tureckým konzulátom v Bruseli pobodali niekoľko Kurdov

TA3 TASR
30.3.2017 20:43

Prinajmenšom traja ľudia utrpeli bodné zranenia pri násilných potýčkach, ku ktorým došlo pred budovou tureckého konzulátu v belgickej metropole Brusel.

Pred tureckým konzulátom v Bruseli pobodali niekoľko Kurdov

Prišli odovzdať hlasy

Podľa kurdskej agentúry Firat News boli pri zrážkach zranení traja Kurdi, ktorých napadli nožmi stúpenci tureckej vládnucej Strany spravodlivosti a rozvoja. Napadnutí Kurdi prišli na konzulát odovzdať svoje hlasy do tureckého ústavného referenda.

Medzi ranenými je údajne aj jedna žena. Útočníci ju bodli do hrdla a podľa Firat News je v kritickom stave. Spolu s ostatnými zranenými ju ošetrili.

f201703301538601_0a000002-512c-c894.jpg

Potýčky vyvolali protest

Po incidente sa pred konzulátom začali na protest proti útoku zhromažďovať ďalší Kurdi. Tureckí občania žijúci v cudzine začali tento týždeň hlasovať v referende o rozšírení prezidentských právomocí, ktoré sa na území Turecka uskutoční 16. apríla.

Zmeny navrhované vládou, o ktorých majú voliči rozhodnúť, presúvajú výkonné právomoci na prezidenta a rušia funkciu premiéra. Kritici sa obávajú, že sa tým skoncentruje priveľa moci v rukách prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok