Hapalov tím preverili v prípravnom stretnutí v Senci mladí Srbi

TA3 SITA TASR
28.3.2017 22:54

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov (roč. nar. 1994 a mladší) zvíťazili 2:1 nad rovesníkmi zo Srbska v utorkovom prípravnom stretnutí v Senci a odčinili piatkovú prehru s Čechmi z Karvinej (1:4).

Hapalov tím preverili v prípravnom stretnutí v Senci mladí Srbi
TASR

Slováci dvakrát udreli po hodine hry, skórovali László Bénes a Adam Zreľák. Sergej Milinkovič-Savič vzápätí utešenou strelou znížil, Srbom sa však do konca duelu nepodarilo zmazať manko. Pre slovenských zverencov českého trénera Pavla Hapala a aj pre srbský výber išlo o súčasť prípravy na júnové ME tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia v Poľsku (16. - 30. 6.). Srbi sú úradujúci majstri sveta v kategórii do 20 rokov, v roku 2015 triumfovali na šampionáte na Novom Zélande.

Kouč SR "21" Hapal počas prebiehajúceho asociačného termínu nemal k dispozícii kvarteto opôr - Milan Škriniar, Matúš Bero, Albert Rusnák a aj Stanislav Lobotka figurovali v nominácii A-tímu SR, ktorý v nedeľu v Ta' Qali zvíťazil 3:1 nad Malťanmi v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Stredopoliar dánskeho FC Nordsjaelland Lobotka napokon z kádra vypadol pre zranenie členka.

Mladí Slováci budú v základnej A-skupine júnových ME "21" čeliť Angličanom, domácim Poliakom a obhajcom prvenstva Švédom. Slovensko sa na európskom šampionáte predstaví po druhý raz, prvýkrát od účasti na domácej pôde v roku 2000.

Medzištátny prípravný futbalový zápas - Senec - utorok:

Slovensko "21" - Srbsko "21" 2:1 (0:0)

Góly: 58. L. Bénes, 61. Zreľák - 65. S. Milinkovič-Savič, ŽK: 50. L. Bénes, 90.+ Vestenický (obaja Slovensko), rozhodovali: Andó-Szabó (Maď.) - T. Somoláni, Pozor (obaja SR)

Zostava SR "21": Rodák - Valjent (46. J. Kotula), Ľ. Šatka, M. Králik, Skovajsa - D. Ivan (22. T. Huk) - Špalek (46. Haraslín), Chrien (66. P. Šafranko), L. Bénes (90.+ M. Faško), J. Mihalík (80. Vestenický) - Zreľák.

Priebeh zápasu:

Úvod stretnutia nepriniesol príliš vzruchu, tímom sa nedarilo zakladať nebezpečné akcie. V 17. minúte mali hostia prvú vyloženú príležitosť, Šatka zaváhal pod tlakom dvoch protihráčov, Meleg prihral Djurdjevičovi, ktorého prudkú strelu aj zásluhou pohotového vybehnutia zlikvidoval Rodák.

Neskôr sa Srbi dostali k centru z ľavej strany, nabiehajúci Meleg netrafil loptu ideálne a efektívny nebol ani prienik Plavšiča na opačnom krídle. Slováci sa konečne ukázali pri protiútoku v 27. minúte: Chrien potiahol loptu, vymenil si ju so Špalekom a odcentroval na Zreľáka, ktorého hlavičku iba s námahou vytesnil Milinkovič-Savič. Do konca prvého polčasu zaujal ešte Mihalík, v stred poľa ustál súboj, prihral Chrienovi a nabehol si na jeho pas na ľavú čiaru, akcia pokračovala cez Bénesa, ten však neodcentroval presne.

Cez prestávku pristúpili obaja tréneri k viacerým zmenám a začalo sa hrať svižnejšie. V 49. minúte sa Zreľák po autovom vhadzovaní objavil vo veľkej šanci, jeho pokus opečiatkoval žrď. Domáci boli po zmene strán oveľa aktívnejší. Odmeny v podobe otvorenia skóre sa dočkali v 57. minúte, keď Skovajsa z ľavého kraja posunul loptu Bénesovi, ktorý ľavačkou prekonal striedajúceho brankára Manojloviča.

O tri minúty neskôr viedlo Slovensko už o dva góly, Huk vybojoval loptu, vysunul Zreľáka a kapitán nezaváhal v samostatnom úniku. V 64. minúte sa
Srbsku podarilo znížiť vďaka S. Milinkovičovi-Savičovi, nový muž na ihrisku spoza pokutového územia zakrútil loptu do horného rohu Rodákovej bránky. V 80. minúte Bénes hľadal Šafranka, ale Manojlovič bol pri lopte skôr. Vestenický v závere po rohu z druhej vlny napálil brvno a striedajúci Faško z priameho kopu prvým dotykom iba tesne minul bránku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok