Senica remizovala s Prešovom 0:0

TA3, SITA
24.3.2012 22:40

FK Senica - 1. FC Tatran Prešov 0:0

Seničania, ktorí mali v nohách ťažký štvrťfinálový zápas Slovnaft Cupu na pôde Slovana Bratislava, museli už v 14. min prehltnúť ťažkú pilulku v podobe zranenia kapitána Jána Gajdošíka (zranenie kolena). Ešte predtým v 10. min mohli ísť do vedenia Prešovčania, Katonovu tvrdú strelu z 20 m po chybnej rozohrávke domácich zastavilo brvno Bolekovej bránky. V 20. min na druhej strane Ďuricov center takmer skončil za chrbtom Jakuba Diviša, ten loptu s námahou vyrazil. V 29. min si obe mužstvá vypracovali po jednej šanci. Najprv nebezpečná Gubova strela letela tesne nad, na druhej strane center Leala zle vyrazil Jakub Diviš, no jeho menovec na senickej strane Jaroslav Diviš v ťažkej pozícii nenasmeroval loptu do bránky. Seničania si vytvorili v nadstavenom čase prvého dejstva gólovú možnosť, na jej konci bola strela Ďuricu z hranice pokutového územia tesne nad prešovskú svätyňu.


Úvod druhého polčasu bol oveľa aktívnejší z oboch strán. V 49. min po krídelnej akcii Zošáka strieľal zvnútra pokutového územia vedľa pravej žrde Katona. Na druhej strane sa triasla konštrukcia prešovskej bránky, po prihrávke Ďuricu strieľal Černý, lopte v ceste do siete zabránila pravá žrď. V 53. min po rýchlom protiútoku Záhorákov tvrdo strieľal z rohu šestnástky Jaroslav Diviš, prešovský gólman loptu vyrazil na roh. Konštrukcia bránky sa triasla aj na senickej strane, keď v 58. min zazvonila po strele Gubu pravá žrď. Potom sa hralo prevažne v strede poľa, až záverečná desaťminútovka priniesla tlak Seničanov, keď hostia už boli spokojní aj s bodom. Dvakrát sa do zakončenia dostal Jaroslav Diviš, po rohovom kope Ďuricu sa po jeho hlavičke lopta obtrela o brvno a v samom závere po peknej kombinácii tvrdo vystrelil, no hosťujúci brankár loptu vyrazil. Následne pred dobiehajúcim Bolinhom loptu odkopli do bezpečia zadáci Prešova. Zápas sa tak skončil zaslúženou deľbou bodov.

FK Senica - 1. FC Tatran Prešov 0:0
ŽK: 32. Jaroslav Diviš, 43. Križko, 69. M. Ďurica, 73. Bolinha - 11. Lipták, 67. Štetina, 79. Krajník, rozhodovali: Samotný - R. Sluk, Žákech, 1258 divákov
Zostavy: 
Senica: Bolek - Štepanovský, Gorosito, J. Gajdošík (14. P. Pavlík), Leal - Križko, T. Kóňa - Jaroslav Diviš, J. Černý (61. Bolinha), M. Ďurica - R. Blackburn (74. Hošek)
Prešov: Jakub Diviš - Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Heidenreich - Lipták - Lysjuk (46. Papaj), P. Katona, M. Adam (55. Štetina), Zošák - Guba (74. Střihavka)

Libor Fašiang (asistent trénera Senice): "Prvý polčas bol z našej strany upracovaný. Po prestávke sa nám darilo viac, vypracovali sme si šance, ale gól sme opäť nedali. Neskórovali sme už v treťom zápase po sebe, čo je momentálne naša najväčšia indispozícia. Mrzí nás strata kľúčového hráča Jána Gajdošíka. V nasledujúcom nahustenom programe nám bude veľmi chýbať."


Sergij Kovalec (tréner Prešova): "Senica mala za sebou ťažký pohárový zápas so Slovanom. Dnes to bol však výborný zápas so šancami na oboch stranách. S výkonom mojich zverencov som veľmi spokojný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok