Banská Bystrica s Nitrou nerozhodne 1:1

TA3, SITA
24.3.2012 20:35

Dukla Banská Bystrica - FC Nitra 1:1 (0:0)

Po opatrnom úvode, keď hlavne hostia vsadili na dobrú defenzívu, videli diváci v peknom počasí prvú príležitosť v 7. minúte. Pančík strieľal spoza šestnástky a lopta tesne minula brvno. Banskobystričania získali miernu prevahu až po štvrťhodine hry, v 18. minúte si Kuzma v úniku nerozumel s loptou, individuálne to potom skúšal cez prehustenú nitriansku obranu Hučko a z ľavej strany neuspeli ani Považanec s Matúšom, keď sa útočník Dukly pokúšal loptu pretlačiť za Hrošša pri pravej žrdi. Zaujímavá bola aj hlavička Kuzmu v 23. minúte, po ktorej lopta mierila nad brvno. Z diaľky to ešte skúšal Hlinka, i keď nepresne, no najväčšiu šancu mal po pol hodine hry Matúš - voľný z pravej strany pokutového územia strieľal do Hrošša. Hlinka chcel prekonať nitrianskeho brankára aj v 41. minúte, tentoraz mieril spoza šestnástky vedľa.


Do druhého polčasu nenastúpil pre zdravotné problémy domáci stredopoliar Augustín. Prestriedala aj Nitra, Clebera nahradil Gajdoš, ktorý výrazne oživil hru. Už v 48. minúte poslal z pravej strany pekný center do pokutového územia, kde sa hlavou presadil voľný Kroupa - 0:1. Prvá šanca Nitry v zápase tak skončila gólom. Futbalisti spod Zobora potom prevzali iniciatívu, najprv pohrozili zo štandardnej situácie v 54. minúte, keď znovu Gajdoš centroval loptu na hlavu Kroupu, ale Belic situáciu pri pravej žrdi vyriešil a o štyri minúty sa ho snažil zoči - voči prehodiť Boszorád, ani on však neuspel. Domáci to skúšali viacerými strelami v podaní Hučka, Považanca, Matúša, či Slančíka, ale Hroššo za chrbát loptu nepustil. Nitrianska obrana ustála aj desať rohových kopov Dukly, v tomto ukazovateli domáci vyhrávali za nepriaznivého stavu presvedčivo 10:0, ale štandardné situácie neboli ich silnou stránkou. Vyrovnávajúceho gólu sa napokon domáci priaznivci dočkali v 82. minúte. Pančík potiahol loptu po pravej strane, pekne vysunul Laksíka, ktorý vnikol do šestnástky a efektívne zakončil - 1:1. Kontrovať však mohol v tej istej minúte aktívny Gajdoš, vystrelil z diaľky a poriadne natiahol Belica, čím sa pričinil o prvý rohový kop hostí. Nitrania mohli ísť dokonca do vedenia v 88. minúte, keď Boszorád ideálne našiel voľného Soumaha, ktorý falšom mieril do brvna. V slušnom stretnutí iba s jednou žltou kartou sa tak napokon zrodila remíza.

Dukla Banská Bystrica - FC Nitra 1:1 (0:0)
Góly: 82. Laksík - 48. Kroupa, ŽK: 78. Kaspřák (Nitra), rozhodovali: Sedlák - Benko, Kubačka, 1830 divákov
Zostavy: 
Banská Bystrica: Belic - M. Turňa, Poljovka, Gyombér, T. Hučko - Marek Hlinka - M. Pančík, Augustín (46. Slančík), Považanec (84. Ľupták) - M. Matúš, M. Kuzma (65. Laksík)
Nitra: Hroššo - Kaspřák, Murín, Martin Tóth, Harbuľák - Boszorád, Šimončič, F. Moravčík (68. Držík), Cleber (46. V. Gajdoš) - Seydouba Soumah, Kroupa

Štefan Zaťko (tréner Banskej Bystrice): "Súhlasím s trénerom Jurkemikom, že remíza je zaslúžená. Videli sme kvalitné ligové stretnutie. Ak by sme my prví premenili šancu na gól, tak vývoj zápasu by bol iný. Vzhľadom na priebeh si osobne myslím, že s touto remízou sa dá žiť. Musím dať pred mojimi hráčmi klobúk dole vzhľadom na to, že dokázali zvrátiť nepriaznivý stav aspoň na remízu a za to im ďakujem."


Ladislav Jurkemik (tréner Nitry): "Myslím si, že to bolo celkom slušné stretnutie. V prvom polčase boli domáci aktívnejší, vytvorili si šance, ktoré vychytal Hroššo. Druhý polčas sme začali aktívnejšie, dali sme gól a druhú šancu Boszoráda sme nevyužili. Potom si domáci vytvorili tlak a dostali sme gól. V závere sme však mohli rozhodnúť, keď sme trafili žrď. Remíza je pre obe strany spravodlivá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok