Slovanisti remizovali s Trenčínom 2:2

TA3, SITA
24.3.2012 20:31

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 2:2 (1:1)

Prvých 35 minút súboja Slovana s Trenčínom bolo prehliadkou neúspešného úsilia domácich futbalistov dosiahnuť prvý gól. V 14. min pohotový Holúbek vykopol na rohový kop strelu Smetanu, ktorá už smerovala do opustenej bránky Trenčína. O minútu neskôr pohrozil Štyvar pred brankárom Slovana. V 17. min Holúbek v spolupráci s Volešákom na hranici pokutového územia čisto zastavili nabiehajúceho Pilieva. O minútu neskôr Volešák vysokú prihrávku Mészárosa na Pilieva v poslednej chvíli vybojoval na rohový kop. V 25. min Halenár z priameho kopu trafil brvno trenčianskej bránky, ale lopta sa odrazila pred bránkovú čiaru a Volešák ju včas vyrazil pred seba. V 29. min si potlesk na otvorenej scéne zaslúžil za ukážkový slalom obranou Piliev, ale Volešák jeho strelu vyrazil na rohový kop. Domáci sa vytúženého gólu dočkali v 39. min, keď Mészáros pred pokutovým územím vyhral súboj s brankárom hostí a Slovan viedol 1:0. Šok pred domácich priaznivcov priniesla 43. min, keď Hlohovský poriadne vyobracal domácich stopérov a z hranice pokutového územia popri bezmocnom Putnockom vyrovnal na 1:1.


V 48. min sa vyznamenal Putnocký, keď bravúrne robinzonádou vyrazil na rohový kop ukážkovú strelu Salinasa. V 50. min hlavička Smetanu minula bránku Trenčína. Na druhej strane pozorný Volešák v 55. min včas odkopol vysokú prihrávku Hada na Halenára a Mészárosa. O tri minúty neskôr polovysokú krížnu strelu Štyvara cez pokutové územie Putnocký chytil. V 62. min Halenár pohotovou strelou zo šestnástich metrov trafil bočnú sieť hosťujúcej bránky. V 75. min brankár hostí Volešák vytlačil spod brvna technický oblúčik Pilieva, no po následnom rohovom kope Smetana dosiahol druhý gól domácich. Rýchla akcia hosťujúceho Peltiera so Salinasom sa v 83. min skončila streleckým pokusom mimo bránky. V 87. min Salinasov priamy kop z 25 metrov vyrazil Putnocký iba pred seba, hosťujúci Mazan hlavou trafil žrď a dôrazní Trenčania zásluhou Depetrisa vyrovnali na 2:2. Hostia boli dokonca blízko k víťazstvu v tomto súboji, no Putnocký už v nadstavenom čase zázračným zákrokom vyrazil gólovú strelu Depetrisa. Aj preto sa stretnutie skončilo deľbou bodov.

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 2:2 (1:1)
Góly: 39. Mészáros, 76. Smetana - 43. Hlohovský, 87. Depetris, ŽK: 22. Mészáros, 56. Kladrubský, 90. Szarka - 40. Štyvar, rozhodovali: Leško - Balko, Tomčík, 2215 divákov
Zostavy: 
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Jánošík, Had, Kolčák (90.+ Čermák) - Kopúnek - Mészáros, Kladrubský, Piliev (77. Szarka) - Halenár, Smetana (80. Konečný)
Trenčín: Volešák - Holúbek, Diakite, Kleščík, Čögley (83. Depetris) - Hlohovský (67. Mazan), Štefánik (57. Diaz), Baéz, L. Peltier - Salinas, Štyvar

Vladimír Weiss (tréner Slovana): "Dnes sme odohrali veľmi dobrý zápas, žiaľ z mnohých vyložených šancí sme nedali gól, takže sa stretnutie skončilo remízou. Hráči hrali veľmi dobre, chceli, bojovali, nemôžem im nič vyčítať, žiaľ nepresadili sme sa gólovo. Trenčín hral dobre, no videl som ho hrať aj lepšie, takže z tohto pohľadu ma hostia neprekvapili. Samozrejme, remíza nás mrzí, škoda, že sme svoju prevahu nevyjadrili gólmi, ale aj také stretnutia patria k futbalu."


Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Bol to dobrý zápas. S výkonom svojho mužstva som spokojný, ukázali sme si cestu, ktorá vedie k úspechu. Zamerali sme sa na rýchly prechod do útoku dlhými prihrávkami za obranu súpera, čo sa nám niekoľkokrát podarilo zrealizovať. Som rád, že naši hráči obetavo vstúpili do zápasu, vďaka čomu sme ustáli aj chvíle po vedúcom góle Slovana a veľmi rýchlo sme vyrovnali. To isté sa nám podarilo aj po peknom góle Smetanu a iba geniálny zákrok Putnockého v nadstavenom čase nám zabránil, aby sme zo Slovana odchádzali spokojnejší."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok