Obvinenie Bašternáka je dôkaz, že Kaliňák konal čisto, uviedol Fico

TA3 TASR
26.3.2017 14:27

Systém spravodlivosti je možno pomalší, ale obvinenie Ladislava Bašternáka je najlepší dôkaz toho, že konanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka bolo čisté. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda vlády a strany Smer-SD Robert Fico.

Obvinenie Bašternáka je dôkaz, že Kaliňák konal čisto, uviedol Fico
SITA/Marko Erd

"Všetci ho rok obviňovali a bola z toho nervozita, že on snáď niekoho ovplyvňuje, aby konkrétny podnikateľ nebol obvinený. Tu máte dôkaz," uviedol Fico. Premiér pripomenul, že počas jeho druhej vlády v roku 2014, zaviedli do trestného zákona trestný čin daňového podvodu. "Prečo to neurobila múdra vláda Ivety Radičovej, pretože teda najmúdrejší minister spravodlivosti a minister vnútra, ktorý tam bol, pán Lipšic, neprišiel s takouto iniciatívou?" opýtal sa premiér.

Fico zároveň odmietol, že v prípade Ladislava Bašternáka ide o kauzu spojenú so stranou Smer-SD. "Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči konkrétnej osobe a bude sa to vyšetrovať. Ja si fakt vyprosím, aby ste hneď nalepili, aká kauza Smeru? V čom? Že niekto v minulosti, keď netušil, mal nejaký obchodný kontakt. Veď podnikatelia sa kontaktujú a robia spoločné obchody," uviedol na margo obchodných vzťahov, ktoré mali mať medzi sebou Kaliňák a Ladislav Bašternák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok