Slovensko musí byť v jadre Európy, zdôraznil Fico v TA3

TA3 TASR
26.3.2017 13:32

Lídri parlamentných strán na čele s premiérom Robertom Ficom zhodnotili v diskusnej relácii V politike na TA3 aj rok vlády. Dotkli sa však aj témy Slovenska a jeho postavenia v Európe.

Slovensko musí byť v jadre Európy, zdôraznil Fico v TA3
SITA/Ľudovít Vaniher

Vláda je zrkadlom hlasovania ľudí

Nikdy nebola alternatíva vytvorenia koalície na čele s Richardom Sulíkom. Uviedol to predseda parlamentu a  SNS Andrej Danko. Takéto úvahy označil za klamstvo. "Klamstvo o inej alternatíve sa ukazuje aj dnes. Žiaľbohu, aj pri odborných veciach nie je s kým diskutovať, povedal Danko. Súčasná koalícia podľa neho nebola vopred dohodnutá, ale bola výsledkom dialógu. Viackrát zopakoval, že nebola možná iná alternatíva. "Robiť politiku s niekým, kto stále iba vykrikuje a dehonestuje, sa nedá," dodal.

Danko sa vyjadril aj na margo nezhôd v koalícii, napríklad pri koncesionárskych poplatkoch, kde koaličných partnerov podľa jeho slov čaká ešte debata o budúcnosti RTVS. "Nemyslím si, že sme mali v tejto vláde konflikt, ktorý by spôsobil rozpad vlády," zdôraznil Danko.

Predseda vlády a Smeru Robert Fico v diskusii odmietol akékoľvek výhrady k zostaveniu vlády, pretože je zrkadlom hlasovania ľudí v parlamentných voľbách. "Prvýkrát sme v mene stability, v mene postavenia Slovenska v Európe a vo svete dali nabok akékoľvek stranícke predsudky," zdôraznil premiér. Slovensko podľa neho dnes viac ako inokedy potrebuje stabilnú vládu, pretože ak nebude SR stabilná, môže v rámci Európy ísť z kola von. Zdôraznil, že Slovensko musí byť v jadre Európy.

Útok na ministerstvo

Podľa premiéra súčasná vláda nemala doteraz žiadnu väčšiu aféru. "Táto vláda, okrem brutálneho útoku na ministerstvo zahraničných vecí, kvôli úspešnému predsedníctvu nemala žiadnu aféru a za týmto si stojím," podčiarkol Fico. Podľa neho úlohou útoku na rezort diplomacie bolo znevážiť slovenské predsedníctvo.

"V žiadnej vašej relácii som nepovedal nikdy, že so Smerom nie," uviedol na margo vstupu do súčasnej koalície predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Most-Híd podľa neho vždy hovoril, že má inú predstavu o vládnutí, ale voliči sa rozhodli. "Bolo zodpovedné, aby sme postavili vládu, ktorá, samozrejme, je stabilná a rieši veci," dodal Bugár s tým, že 90 percent z predvolebného programu strany sa podarilo presadiť do programového vyhlásenia vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok