Bratislavskí policajti postrelili muža, ktorý sa im mal vyhrážať mačetou

TA3 TASR
25.3.2017 13:48

Policajti postrelili na Toplianskej ulici v Bratislave počas zákroku do nohy muža, ktorý sa im mal vyhrážať mačetou. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Bratislavskí policajti postrelili muža, ktorý sa im mal vyhrážať mačetou
ilu foto SITA/AP

Obávala sa o svoj život

Strážcovia zákona prostredníctvom linky 158 prijali oznámenie od ženy, ktorá musela ujsť z bytu na Toplianskej ulici v bratislavskej Vrakuni pred bratom, ktorý ju tam mal pod vplyvom omamných a psychotropných látok ohrozovať nožom.

"Ďalej uviedla, že v byte sa naďalej spolu s bratom nachádza ďalšia sestra so svojím manželom, ktorá sa z obavy o svoj život a zdravie pred agresívnym mužom zamkla v jednej z izieb. Brat sa podľa nej už v minulosti dopustil násilných trestných činov,"
uviedla Kurucová.

Na miesto sa dostavila polícia. "Keďže muž na výzvy policajtov nijakým spôsobom nereagoval, po byte sa naďalej pohyboval s mačetou v ruke, čo bolo zrejmé aj cez okno, a jej použitím sa vyhrážal zakročujúcim policajtom a naďalej nebolo zrejmé, či sa v jeho blízkosti nenachádza osoba ohrozená na živote a zdraví, bolo potrebné okamžite vykonať služobný zákrok," vysvetlila Kurucová.

Muž je mimo ohrozenia života

Policajti zo zásahovej jednotky dvere na byte prekonali a muža spacifikovali za použitia donucovacích prostriedkov. "Na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva použili v súlade so zákonom služobnú zbraň, v dôsledku čoho podozrivý utrpel strelné poranenie v oblasti dolnej končatiny," dodala Kurucová.

Strážcovia zákona ihneď vyrozumeli pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí mužovi poskytli odbornú pomoc a mimo ohrozenia života ho previezli do nemocnice v Ružinove. Policajti počas zákroku zranení neboli. Podľa nadriadeného bola služobná zbraň použitá v súlade so zákonom.

Zákrok v súčasnosti preveruje Sekcia kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. "Muž je po operácii, stabilizovaný, mimo ohrozenia života," povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok