Vodca radikálneho spolku mal vyzývať k zabíjaniu, hnutie zakázali

TA3 ČTK
23.3.2017 18:28

Hesenské ministerstvo vnútra zakázalo moslimský radikálny spolok v Kassele, ktorého vedúci imám v kázňach vyzýval k nenávisti a zabíjaniu neveriacich. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie ministerstva.

Vodca radikálneho spolku mal vyzývať k zabíjaniu, hnutie zakázali
foto ilu SITA/AP

Zákazom Islamského kultúrneho spolku Almadinah tak prvýkrát v Hesensku zastavili činnosť niektorého zo salafistických združení. „Týmto rozhodnutím sme džihádistickej salafistickej scéne v Kassele vzali oficiálny priestor na radikalizovanie, citovala agentúra hesenského ministra vnútra Petera Beutha. Hlavný imám kasselskej mešity, ktorý bol zároveň členom predstavenstva zakázaného spolku, a jeden ďalší imám podľa ministerstva vo svojich kázňach často vyzývali k svätej vojne a k zabíjaniu veriacich iných náboženstiev ako moslimského.

Okrem toho vyšetrovatelia zistili, že niektorí moslimovia, ktorí mešitu navštevovali, vycestovali do Sýrie. Vlani mešitu a niektoré ďalšie objekty, ktoré sa spájali so spolkom Almadinah prehľadalo pri razii viac ako 160 policajtov.

Podobný spolok radikálnych moslimov, Nemeckojazyčný islámsky kruh Hildesheim, zakázali minulý týždeň úrady v spolkovej krajine Dolné Sasko. Podľa miestneho ministerstva vnútra v ňom radikáli motivovali moslimov k účasti v bojoch na Blízkom východe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok