Vietnamci odsúdili deväť pašerákov drog na trest smrti

TA3 TASR
22.3.2017 08:17

Vo Vietname odsúdili na smrť deväť ľudí, ktorí boli obvinení z pašovania takmer jednej tony heroínu. Ďalším deviatim obžalovaným v tom istom prípade vymeral súd v severovietnamskej provincii Hoa Binh tresty doživotného väzenia.

Vietnamci odsúdili deväť pašerákov drog na trest smrti
SITA/AP

Ďalší štyria obžalovaní strávia v nápravných zariadeniach 17-20 rokov a jeden 18 mesiacov, uviedol hovorca súdu. Vodcu skupiny, ktorým bol 33-ročný Tran Duc Duy, zadržala polícia v roku 2015, keď viedol nákladné auto, v ktorom bolo ukrytých 33 kilogramov heroínu, uviedol vietnamský spravodajský server Vnexpress.

V priebehu vyšetrovania sa podarilo odhaliť ďalších 22 členov gangu, ktorí medzi Laosom, Vietnamom a Čínou prepašovali takmer 500 kilogramov heroínu v hodnote 700.000 dolárov. Okrem pašovania heroínu boli členovia skupiny obvinení aj z nedovoleného ozbrojovania, keďže u viacerých z nich boli nájdené vojenské zbrane. Vo Vietname sú tresty smrti za drogovú trestnú činnosť bežné. Na udelenie hrdelného trestu stačí usvedčenie z predaja alebo výroby 100 gramov heroínu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok