Nové Zámky sa udržali v hre, tesne zdolali Banskobystričanov

TA3 TASR
21.3.2017 21:30

Hokejisti Nových Zámkov zvíťazili vo štvrtom stretnutí štvrťfinále play off Tipsport Ligy nad HC'05 iClinic Banská Bystrica 3:2 a znížili stav série na 1:3. Piaty súboj je na programe v piatok na ľade víťaza základnej časti z Banskej Bystrice.

Prvýkrát viedli

V 4. minúte stretnutia sa Novozámčania vôbec prvýkrát ujali vedenia v niektorom zo zápasov tejto série. Novotného strelu príklepom z ľavého krídla bystrický brankár iba vyrazil pred seba a Paulovič bez prípravy dorazil puk za jeho chrbát. Na druhej strane musel počas oslabenia riešiť niekoľko nepríjemných situácií domáci brankár Lundström.

Svojou aktivitou mu podkurovali Higgs so Surovým i Hickmott s Rosandičom. Domáci mali veľkú možnosť zveľadiť svoj náskok vo vlastnom oslabení, keď unikli Saarinen s Kytnárom, no druhý menovaný v rozhodujúcej chvíli nedočiahol na prihrávku.

Necelú minútu pred koncom zaútočil z pravej strany Hickmott, domáceho brankára síce neprekonal, no vybojoval pre 'baranov' presilovú hru, ktorú sa im podarilo využiť na začiatku druhej tretiny vďaka Rosandičovej strele od modrej.

Brankári podali kvalitný výkon

V druhej tretine sa strelci oboch tímov snažili strnúť vedenie na svoju stranu, v ceste im však stáli výborne chytajúci brankári. V polovici stretnutia sa dostali do potýčky domáci Tibenský s Bystričanom Mihálikom a obaja putovali na trestnú lavicu. V 34. minúte sa opäť predviedol domáci brankár, keď dobre vykryl pokus Rosandiča, ktorý vykorčuľoval spoza brány.

13 sekúnd pred druhou sirénou bol v ideálnej pozícii Kytnár, no po Sangrenovej prihrávke nezasiahol puk. V úvode tretej tretiny rozjasal domácich divákov po druhýkrát v zápase Paulovič, ktorý sa po Hudecovej strele od modrej zmocnil za bystrickou bránou puku a spoza nej ho zasunul za Bacashihuov chrbát.

Novozámčania mohli svoje vedenie aj navýšiť, no Tibenského a Rehákove pokusy ostali nevyužité. V 49. minúte domáci Lundström výborne zasiahol proti pokusu Rosandiča spomedzi kruhov a o niekoľko okamihov mu pomohla aj šťastena, keď nezasiahol puk Kafka.

Nevyužili dlhú presilovku

V polovici tretej tretiny hrali hostia 5-minútovú presilovku, počas ktorej zatlačili Novozámčanov, no tí sa obetavo, aj s pomocou šťastia, ubránili. Naopak, do brejku sa dostal domáci Saarinen a strelil tretí gól domácich. Necelé dve minúty pred koncom zdramatizoval stretnutie Bystričan Bortňák a keďže viac gólov už nepadlo, pripísali si Novozámčania historicky prvú výhru v play off najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

HC Nové Zámky - HC'05 Banská Bystrica 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Góly: 4. Paulovič (Novotný, Hudec), 43. Paulovič (Hudec), 52. Saarinen – 22. Rosandič (Hickmott), 59. Bortňák (Sersen, Higgs). Rozhodovali: Konc, Novák - Kacej, Výleta, vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše Tibenský 10 min. za napadnutie zozadu a Maier 5 min. za krosček + 20 min DKZ, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0
/stav série: 1:3/

Zostavy:
HC Nové Zámky: Lundström - Sandgren, Drtina, Makovský, Tábi, Maier, Denis Rehák, Hudec, Dominik Rehák - Kučkin, Kytnár, Saarinen - Fábry, Lelkeš, Dubec - McParland, Svoboda, Čaládi - Paulovič, Novotný, Tibenský
HC'05 Banská Bystrica: Bacashihua - Wishart, Rosandič, Kubka, Sersen, Carlsson, Mihálik, Róth, Sedlák - Skalický, Surový, Hickmott - Kafka, Zigo, Belluš - Handzuš, Higgs, Bortňák - Lamper, Češík, Matoušek

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok