Nitra ovládla sériu s Popradom a stala sa prvým semifinalistom

TA3 TASR
21.3.2017 21:11

Hokejisti HK Nitra zvíťazili vo 4. štvrťfinálovom zápase play off Tipsport Ligy na ľade HK Poprad 5:1 a v najkratšom možnom čase postúpili do semifinále.

Nitra ovládla sériu s Popradom a stala sa prvým semifinalistom
SITA/Radoslav Mataš

Rozhodla prvá tretina

Nitrania položili základ svojho víťazstva už v prvej tretine, v ktorej strelili tri góly. Obhajca majstrovského titulu triumfoval v sérii 4:0 na zápasy a o jeho prevahe hovorí aj celkové skóre - 19:4. Domáci mali už v 1. minúte ideálnu príležitosť na gólový vstup do zápasu, ale presilovú hru nedokázali využiť.

Po nej už dianie v prvej tretine ovládli Nitrania. V 5. minúte najskôr brankára Popradu Šúreka zachránila ľavá žŕdka a následne si efektne poradil s dorážkou Bajteka, pri ktorej už hostia dvíhali ruky. Hostia pokračovali v aktivite, za ktorú boli odmenení už v 7. minúte.

Popradčania neustrážili elitnú formáciu súpera a po prihrávke spoza bránky presne namieril Blackwater - 0:1. V 13. minúte mali domáci šťastie, keď brankár Šúrek udržal puk pred bránkovou čiarou a na opačnej strane si nitriansky brankár Hartzell poradil s nebezpečnou strelou Štraucha.

dsc9698_0a000002-888f-3b6c.jpg

Nitrania hrali s chuťou

Hostia v 17. minúte pridali druhý gól, keď po Macíkovej prihrávke namieril spomedzi kruhov Šille a prestrelil Šúreka. V hernej pohode hrajúci Nitrania pridali ešte v prvej časti aj tretí gól. K puku sa dostal obranca Rais a zvýšil na 0:3.
Hostia nepúšťali Popradčanov do výhodných streleckých pozícií a tí sa ku gólu nedopracovali ani počas presilovky v 27. minúte.

Ako využívať početnú výhodu im hostia ukázali v 30. minúte. Macík si vylepšil streleckú pozíciu a strelou z väčšej diaľky prekvapil Šúreka. Nitrania kontrolovali dianie na ľade, nepúšťali sa do šarvátok a štvorgólový náskok si do konca druhej tretiny bez problémov ustrážili.

Nitrania hrali s chuťou a ťažili z pozičných i individuálnych zaváhaní súpera. Keď Slovák v 46. minúte zblízka upravil na 0:5, došlo k výmene brankárov v popradskom tíme. Šúreka nahradil Pajpach, pre ktorého to bola prvá skúsenosť v play off najvyššej slovenskej súťaže.

Radujú sa z postupu

V 50. minúte bol blízko k ďalšiemu nitrianskemu gólu Krištof, ale zblízka trafil iba žŕdku Pajpachovej bránky. V 58. minúte domáci útočník Andreas Štrauch zmaril čisté konto Hartzellovi, keď ho prekvapil strelou švihom zo strednej vzdialenosti. Na víťazstve hostí to však už nič nezmenilo a tí sa po záverečnom hvizde mohli radovať z postupu medzi štyri najlepšie tímy.

HK Poprad - HK Nitra 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)
Góly: 58. Štrauch (Pajpach) - 7. Blackwater (Slovák, Cope), 17. Šille (Bajtek, Macík), 20. Rais (Kutálek, Tvrdoň), 30. Macík (Kutálek, Mezei), 46. Slovák (Blackwater, Cope). Rozhodovali: Baluška, Lauff - Holienka, Jobbágy, vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše Lichanec (Pop.) 10 min. za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1307 divákov. Zmeny: 46. Pajpach (Pop.) namiesto Šúreka.
/konečný stav série 0:4, Nitra postúpila do semifinále/

Zostavy:
HK Poprad: Šúrek (46. Pajpach) - Fabian, Guljajev, Suchý, Dinda, Pokovič, Ibragimov, Davydov - Lichanec, Zagrapan, Henderson - Kroták, Troliga, Matúš Paločko - Hvila, Abramov, Štrauch - Bondra, Murček, Matej Paločko
HK Nitra: Hartzell - Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Pupák, Korím - Cope, Slovák, Blackwater - Tvrdoň, Krištof, Kutálek - Macík, Šille, Bajtek - Štefanka, Paukovček, Piačka

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok