Slovák sa priznal, že chcel opitý vzlietnuť s desiatkami ľudí

TA3 TASR
21.3.2017 20:52

Slovenský pilot, ktorý vlani na Silvestra nastúpil do služby v Kanade taký opitý, že v pilotnej kabíne pred štartom stroja zaspal, priznal, že bol v dôsledku konzumácie alkoholu indisponovaný v čase, keď zodpovedal za lietadlo s cestujúcimi.

Slovák sa priznal, že chcel opitý vzlietnuť s desiatkami ľudí
SITA/AP

Vyplýva to z dohody medzi obžalobou s obhajobou, o ktorej sa hovorilo na súde. 37-ročný Miroslav G. pracoval pre leteckú spoločnosť Sunwing Airlines na základe pracovného víza. Jeho Boeing 737 s 99 pasažiermi na palube mal odštartovať 31. decembra z mesta Calgary a letieť s medzipristátiami v ďalších kanadských mestách Regina a Winnipeg do mexického Cancúnu.

Z pilotnej kabíny, kde v sedačke odpadol, ho eskortovala polícia, podľa ktorej na seba upozornil tým, že nastúpil do služby s hodinovým meškaním a navyše mal na uniforme pripevnený pilotný odznak s krídlami hore nohami.

Výsledky testov ukázali, že množstvo alkoholu v jeho krvi až trojnásobne prekročilo povolený limit. Upratovačka neskôr objavila v hotelovej izbe pilota prázdnu fľašu od vodky. Obžaloba požaduje preňho jednoročný nepodmienečný trest odňatia slobody, informovala tlačová agentúra AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok