Erdogan prehodnotí vzťahy s Bruselom, Európa je podľa neho krutá

TA3 TASR
21.3.2017 13:40

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan prispel k ďalšiemu vyostreniu vzťahov s Európskou úniou. Najnovšie vyhlásil, že po aprílovom referende o zmenách ústavy prehodnotí vzťahy s Bruselom. Súčasná Európa je podľa neho fašistická a krutá.

Ankara obviňuje niektoré európske krajiny ako Nemecko či Holandsko z "nacistických metód" odvtedy, ako zakázali tureckým predstaviteľom účasť na agitačných stretnutiach s ich tamojšími krajanmi. Erdogan ďalej vyhlásil, že Turecko sa už viac nenechá zastrašovať prístupovým procesom k EÚ, pričom Ankara odteraz nebude dovoľovať Európanom "špionáž" na tureckom území pod rozličnými zámienkami.

Tesne pred Erdoganovým dnešným komentárom politický spojenec nemeckej kancelárky Angely Merkelovej Volker Bouffier uviedol, že turecký prezident zašiel vo svojich nedávnych vyjadreniach priďaleko, keď prirovnal nemeckú ústrednú vládu k nacistom, a nie je už viac v Nemecku vítaný, informovala agentúra Reuters.

"Čo je veľa, to je veľa. Pán Erdogan a jeho vláda nie sú vítaní v našej krajine, uviedol pre stanicu DLF Bouffier," premiér spolkovej krajiny Hesensko a podpredseda Merkelovej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka. Nemecké médiá predtým priniesli správu, že Erdogan plánuje v marci navštíviť Nemecko a zúčastniť sa tam na zhromaždení tureckej diaspóry v súvislosti s referendom zameraným na posilnenie jeho právomocí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok