Fanatickému vrahovi vydajú album s jeho väzenskými piesňami

TA3 TASR
21.3.2017 08:55

Americkému zločincovi a vodcovi vražednej skupiny Charlesovi Mansonovi vyjde album s časťou jeho väzenských piesní. Album bude obsahovať skladby, ktoré Manson nahral v 80. rokoch a niektoré boli dosiaľ dostupné na albumoch Saints Are Hell on Earth a Live at San Quentin, informoval anglický hudobný týždenník New Musical Express

Fanatickému vrahovi vydajú album s jeho väzenskými piesňami
SITA/AP

Vydanie albumu zorganizoval Malcolm Tent, hudobný zberateľ zo štátu Connecticut. "Veľmi ma fascinuje objavovanie takýchto stratených skvostov, najmä od takzvaných outsiderských umelcov. Domnievam sa, že Charles Manson je zrejme najdokonalejším z nich; nie je súčasťou našej spoločnosti ani reality," uviedol Tent pre americký hudobný časopis Billboard.

Manson pred svojím nástupom výkonu doživotnej väzby sa v Los Angeles usiloval o kariéru hudobníka, je dokonca spoluautorom hitu Never Learn Not to Love, ktorý v roku 1968 nahrala surfrocková skupina Beach Boys. Inú Mansonovu skladbu - Look at Your Game, Girl - nahrala v roku 1993 hardrocková skupina Guns N' Roses. Manson si odpykáva v kalifornskej väznici Corcoran doživotný trest za sériu deviatich vrážd, ktoré na jeho pokyn vykonali členovia jeho "Rodiny".

Najznámejšou obeťou bola herečka Sharon Tateová, v tom čase vo vysokom štádiu tehotenstva, manželka francúzsko-poľského režiséra Romana Polanského. Keďže 82-ročný Manson nemôže legálne profitovať z týchto nahrávok, všetok zisk poputuje ochranárskemu združeniu Air Trees Water Animals, ktoré prevádzkuje istý Mansonov blízky priateľ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok